Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
protáčí se klíč
-
- Klubové ID: 3086
Klíč to není je to už vychozený ořech zámku uvnitř spínačky. Video jak se vyndavá ven...
http://www.youtube.com/watch?v=tETEtb5Yr_o
Vyměnit ořech za jinej samo že se zámkama na autě a je po problému. Nebo sjet do BMW a koupit novej ořech spínačky podle VIN za cca 2tis Kč
http://www.youtube.com/watch?v=tETEtb5Yr_o
Vyměnit ořech za jinej samo že se zámkama na autě a je po problému. Nebo sjet do BMW a koupit novej ořech spínačky podle VIN za cca 2tis Kč

- Jamall
- Klubové ID: 2933
Kluci, docela jsem přemýšlel jak to s tou vložkou myslíte, ale nějak sem tomu neporozuměl. Protože jakmile vložka povolí otočení klíče, tak manipulujete s napětím vozidla. Tedy můj selský rozum to odvozuje tak, že otáčení klíče je žádané a pro manipulaci s vozidlem potřebné. Počítám s tím, že pokud je klíč, nebo vložka vylítaná, tak otočit klíčem nelze...manipulovat s napětím a odemknout volant nelze.
Tedy jak to s tou vložkou myslíte? Neměl by být tím pádem problém ve spínačce? Snažím se pochopit tu vadu samotného oříšku. Jak asi taková vada vypadá? Vada, která umožní otočení klíče, ale ne manipulaci s vozem...leda že by se ulomilo "Tčko" v samotném oříšku...
Tedy jak to s tou vložkou myslíte? Neměl by být tím pádem problém ve spínačce? Snažím se pochopit tu vadu samotného oříšku. Jak asi taková vada vypadá? Vada, která umožní otočení klíče, ale ne manipulaci s vozem...leda že by se ulomilo "Tčko" v samotném oříšku...
- Jamall
Pavle já mám zkušenost takovou, že se uvnitř spínačky zlomí hřídelka která přenáší točiví moment na zbytek spínačky...praská hned za oříškem a drží do doby než tento zlom obrousíš...poté už jenom oříšek prokluzuje dokolečka do kola a nemá nic o co by se mohl oříšek/klíček opřít. Nejde nastartovat, odemknout volant, nebo vypnout motor
- Jamall
Bacha na to, jak to rozebereš a složíš zpátky, tak se zlomenou hřídelkou už to nebude fungovat. Funguje to jenom na základě toho, že do toho člověk nesáhne. Hřídelka jde normálně vyměnit. Jsou dva tipy (jednoduchá a složitá) ale chce to trochu šikovnosti.
Pokud budeš potřebovat tu složitou, tak jednu tu mám navíc
Pokud budeš potřebovat tu složitou, tak jednu tu mám navíc

-
- Klubové ID: 3086
Setkal jsem se několika e36 u jedný fungovala spínačka krásně. Z ní jsem si půjčil ořech právě do spínačky dal to do mojí která se protáčela a hele fungovalo to jako za mlada
Celou spínačku jsem neotevíral raději.
Zkoušel jsem to mezi asi 5ti e36 který měly právě problém se spínačkou a funkční ořech to u všech vyřešil

Zkoušel jsem to mezi asi 5ti e36 který měly právě problém se spínačkou a funkční ořech to u všech vyřešil