Zdravím chtěl bych se zeptat jestli ma nekdo skušenost s jízdou na dálku cca 2000km , jedna se o E36 318is M44 , chtěl bych jet v létě k moři a cesta mi vychází na cca 2000km tak kolikrát budu asi tankovat a jaká je spotřeba ,jestli stím máte někdo nějakou zkušenost díky
Počítal jsem si spotřebu na celých 270 000 km a vycházela mi 8,26 litrů/100km . Když jsem jel na větší dálku (Chorvatsko, Frankfurt) tak se průměr na danou cestu pohyboval 6,9 - 7,1 litrů/100km.
sakra ja kdyz to tu ctu tak se mi chce brecet mam e36 318is coupe. a jestli jedu v tahu nebo normalne porad mi to basti 15l /100km jsem z toho hotovej... nevite co s tim??? r.v.93 diky
určitě to může být víc věcí. mě napadají třeba lambdy. pokud jsou staré a po životnosti, tak se ti do motoru valí hodně bohatá směs paliva. špatná geometrie si taky něco vezme, atd. atd...
tady bude asi nejlepší zajet na diagnostiku, ale někam kde budeš vědět, že to načtou správně, pak uvidíš co měnit, vidím to taky nejspíše na lambdu ale na dálku těžko soudit jinak opravdu není nutné se ptát ve více tématech na tu samou věc http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=124074
to je dost jelikoz mě ted spadla spotřeba na krasných 8L a to jezdim kazdy den cca 50km ( do práce a z práce)´, dálku mi to ted papkalo 7litrů což nevím jak se mi to povedlo asi to opravdu chce sundat tu cihlu z plynoveho pedálu a da se to
Jestli s tim jezdite jen po meste tak je to normalni:D Ale jak vsichni pisou, chce to poradnou diag. a nacist treba i live data. Ja mam motor v dost spatnym stavu(no vlastne cely auto - to kdyz si koupite vrak na odpis a reknete si, ze ho opravite:D), ale spotrebu ma furt normalni da se rict a to mi fouka tesneni pos svody...
Itchy píše:No je pravda ze poskakuju po meste semafory atd. Takze to asi bude normalni.
No tak to je klasika... ze začátku sjem byl lehce v šoku a nemohl jsem to zousnout když to auto mám většinu času fakt jen ve městě, ale už jsem si na to zvyknul a beru to no:D
Ono spousta lidí si v nevědomosti koupí ISko s tím, že to je 1.8 (1.9) a že to moc žár nebude no, bohužel to žere pomalu stejně jako 328mička:D
Já jezdil s ISem za 10 litrů,ale většina kilometrů natočenejch po Praze. Na dálku by se při troše snahy asi dalo za 8,ale koho pak taková jízda baví že?