Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E9x nefunguji tlacitka na volantu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukeE91

#1 Příspěvek od lukeE91 »

Zdravím, přestali mi fungovat a svítit tlačítka na volantu. Což by nebylo ani tak divný, ale když s volantem otočím úplně doleva, tlačítka se rozsvítí a fungují. Otočím zpět a zase nic. Nevíte čím to může být? Řekl bych že je to nějaká blbost, když to funguje v otočené poloze. Díky
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Rekl bych krouzek, jeden mam naprosto funkcni. Odkud jsi?
lukeE91

#3 Příspěvek od lukeE91 »

Z Berouna..koukam ze ty z Opavy. Ale jak je pak možný že funguje v jedné poloze? Kolik by si za něj chtěl?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

nefunguje proto ze nema dobry kontakt, pohybem ten kontakt muze dostat. Ptal jsem se proto, ze by to bylo nejlepsi zkusit. Bohuzel je to moc daleko... Navic je jich nekolik a nejsou identicke.

Sundej volant a napruz kontakty. Vyfot krouzek a pokud nepomuze napruzeni, tak se uvidi co dal. Bez toho se nehnes asi dal.
lukeE91

#5 Příspěvek od lukeE91 »

ještě jsem ho něměl dole, tak se na to asi o víkendu mrknu. Sundám volant a pod ním je hned kroužek kde napružím ty kontakty?
lukeE91

#6 Příspěvek od lukeE91 »

Tak dneska spolecne s opravou zpretrhanych kabelu ve viku kufru jsme se pustili i do krouzku. Vyhodili jsme airbag, volant a rozdelali kryty sloupku rizeni. Vpravo dole vedou do krouzku dva konektory od airbagu a tlacitek. Jsou tam asi ctyri nebo pet sroubku ktere je potreba vysroubovat a krouzek odlouplout z plastovych drzacku. Po rozebrani krouzku a prozkoumani jak vubec funguje, jsme prisli na pretrzeny kabel primo u konektoru co vede do volantu. Takze prerusit, zapajet, dat pozor aby se to nikde nesluslo, promerit to mezi sebou a vterinakem jsme to jeste zakapli aby se tam znovu nepretrhl. Vratili zpet a vse funguje jak ma :) takze radost byla doma ohromna :)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marty_ »

Matiz muzu otazku? Taky mi prestaly fachat tlacitka na volantu z niceho nic - kdyz by byl spatnej krouzek pod volantem, nehazelo by to chybu airbagu? Ta mi nevyskakuje vubec, ale tlacitka nejedou. Meli jsme sundanej pytel i kryty kolem rizeni a konektory vypadaji ok vsechny..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

myslis si ze pytle a multifunkce budou na jedne sbernici ??? To bychom se asi pocurali smichy jak by ty pytle litaly. Samozrejme je to dokonale oddelene.
lukeE91

#9 Příspěvek od lukeE91 »

Je to sice oddelene, ale neni to udelane o nic lepsi nez tlacitka. Je to uplne stejne. Takze mi popravde nejde do hlavy proc odchazi vetsinou jen tlacitka, ale kdyz jsem mel krouzek rozebrany, je to na chlup stejny. Jen je to proste oddeleny.
lukeE91

#10 Příspěvek od lukeE91 »

Ja mel presne stejny problem, nesli jen tlacitka. Airbag fungoval normalne. Takze krouzek bud rozebrat a dat nejakymi silovnymu elektrikari, nebo novy. Ale jednoduse si zmeris merakem kdyz mas vyndany krouzek, ktera cesta od konektoru k druhemu nejde a ktera jo.
Odpovědět