Zdravím. Nechal jsem si udělat komplet generálku přední nápravy (vnitřní čepy do ramen, vnější čepy do ramen, čepy řízení, tyčky řízení a silenbloky do ramen) a následně pak i laserovou geometrii...
Auto mi ale celkově ztuhlo a zatáčení volantem na místě jde daleko víc ztuha než předtím... Když stojím na křižovatce a odbočuju třeba doleva o 90° a po zatočení pustím volant, tak se skoro nevrací....
nevíte čím by to mohlo být?? vadné servo, nebo tak něco??
jinak vepředu mám gumy 215/40 R17, takže šířkou by to být nemělo, to jsou gumy tak akorát...
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW E36 servo
-
- Klubové ID: 2569
- Kontaktovat uživatele:
Bude to tím, že je to nové a neochozené. Díly předtím měly vůli a chodilo to snadno. Zkus si nekdy zahýbat například s kulákem a poznáš rozdíl nový/starý. S novým kulákem v ruce skoro nepohneš. Jinak gumy jsou OK, sám mám 215/45 R17.
Neškodilo by ani udělat výměnu kapaliny v servu, pokud nevíš kdy to naposled někdo dělal.
Neškodilo by ani udělat výměnu kapaliny v servu, pokud nevíš kdy to naposled někdo dělal.
-
- Klubové ID: 1720
Jsem stejného názoru jako Addict = geometrie po případě vrchní uložení tlumičů. Nové díly jsou co se týče vracení volantu výhodou a ne nevýhodou neboť u nových aut kde jsou použity nové díly se volanty vracejí bez problému samy. Co se týče geometrie viz. odkaz níže.
http://ctverecek888.rajce.idnes.cz/Chyt ... ni0009.jpg
http://ctverecek888.rajce.idnes.cz/Chyt ... ni0009.jpg
Když stojím na parkovišti, tak jde volant otáčet zlehka, takže servem to nebude... ale když vytočim kola někde na parkovišti nadoraz, dám 1 a rozjedu se, tak se volant trhaně vrací, ale strašně dlouho mu to trvá... před geo to chodilo uplně nádherně, takže bude špatnej ten odklon kol asi nebo sbíhavost...kovaljuk píše:A nebo to může být přicházejícím mrazem![]()
Moje bývalá E36 v zimě do zahřátí vůbec nezatáčela(hůř než stovka škodovka ), ani volant se nechtěl vracet. Po zahřátí vše OK. V létě sem nic podobného neregistroval. Zkoušel sem vyměnit olej v servu, bohužel beze změny.
Jako auto sice jede rovně, gumy nehučí, ale čím jiným by to mohlo být??