Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 318 is Coupe- ztraci se voda

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jerrzy

#1 Příspěvek od jerrzy »

Zdravim, nedavno jsem poridil ISo ktera ma par much a postupne je resim.Jeden z problemu byl ze auto netopilo tak jsem poradne odvzdusnil coz pomohlo, ale nastal jiny vetsi problem. Nyni se zacala ztracet voda a to tak ze po ujeti 15 KM je nadobka u chladice temer prazdna. Prvni co, tak jsem hledal unik vody z hadc, chladice, vodni pumpy, ale nikde nic.. :-(
Znami mi rikal ze by mohlo byt v haji tesneni pod hlavou,ale to se mi nezda ze by to az takhle zralo vodu.. A jeste rikal ze pry u BMW voda neprosakuje do oleje, ale ze jde nejak do vyfuku.. coz jsem vubec nepochopil co tim basnik myslel. Kazdopadne by jsem prosil o vase rady..
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Hele zkus si zkontrolovat víčko od oleje, jestli na něm nemáš takovou hnusnou emulzi, to by znamenalo, že ti jde do oleje. Jinak kdyby ti šla voda do válců, tak ti auto hulí bílým dýmem. Ale že by zmizela voda takovým tempem?

Ještě mě napadá... je to blbost, ale včera jsem nalejval zimní směs do chladíče. A když vypustím tu starou a naleju novou, tak sem mi tam vešel cca litr a nádoba se tvářila plná. Pak jsem musel auto nastartovat a najednou hladina začla rychle klesat a musel jsem rychle dolejvat a dolejvat a ikdyž se to tvářilo, že už to má dost, tak zachvilku se podívám a zase to zmizelo, tak jsem furt dolejval, dokud mi z odvzdušňováku nezačla téct jen ta kapalina a pak už to bylo dobrý.
jerrzy

#3 Příspěvek od jerrzy »

Vicko od oleje je naprosto ciste bez emulze,bilej kour z vyfuku taky nejde, ale nejspis jsem nasel pricinu a to tu ze byl malo dotazeny sroub z boku chladice na leve streane.Dotahnul jsem ho cca o 3 zavity a ted se vsechno zda OK. Stejna cesta do prace 15 KM a hladina vody se ani nehnula .
Sedla89

#4 Příspěvek od Sedla89 »

Měl jsem stejný problém, dolil jsem kapalinu kdyz auto stálo na místě kapalina neubývala, ale když jsem ujel pár km tak se ztratila až na dno nádobky. Odvzdušnění, vodu v oleji jsem kontroloval těsnění v hadičkácj a přírubě a pořád nic. Nakonec jsem si auto zvedl na nájezdech a uviděl menší (větší ) díru v chladiči ze strany k motoru. Takže jsem koupil nový chladič za 2600 kč taky na ISO.
Odpovědět