Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výměna ventilátoru topení E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Přestal mi na E36 fungovat ventilátor... Když na digi klimě nastavím jakýkoliv stupeň foukání, nic se neděje... ani když dám foukání na čelní sklo, tak se nic neděje... Ten ventilátor byl už dříve načatý - vrzal a pískal v určitých otáčkách a teď už je k.o. úplně, tak jsem si sehnal novej, ale nevim jak to vyměnit... stači sundat akorát torpédo a ten plastovej kryt??
nebo tam musim ještě něco poodpojovat a odšroubovat abych se k tomu dostal? díky za rady
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od KKKuba »

Zkus třísknout zespoda do palubky jestli se to nerozběhne(sjetý uhlíky na ventilátoru), pokuď ne tak je ten větrák buďto úplně mrtvej, a nebo je špatnej ježek.

Jinak zdaleka to není jen o sundání plastu, u šestiválce jsem kvůli tomu musel dokonce i sundávat ventildekl, takže upřímnou soustrast. To už to auto snad radši podpálím jak to dělat znova..
EdyBoyS

#3 Příspěvek od EdyBoyS »

KKKuba píše:Zkus třísknout zespoda do palubky jestli se to nerozběhne(sjetý uhlíky na ventilátoru), pokuď ne tak je ten větrák buďto úplně mrtvej, a nebo je špatnej ježek.

Jinak zdaleka to není jen o sundání plastu, u šestiválce jsem kvůli tomu musel dokonce i sundávat ventildekl, takže upřímnou soustrast. To už to auto snad radši podpálím jak to dělat znova..
ježka digi klimy jsem kupoval nového a vše fungovalo, ale větráček furt vydával takový cvrkot, takže asi přidřené ložiska...
mám právě šestiválec, 2,5 vanos...
Doufám, že to nějak půjde aniž bych ten dekl ventilů musel demontovat :(
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od KKKuba »

nevím jak vanos ale bezvanos má na tom ventildeklu takovej nálitek přes kterej to prostě zdravý nedostaneš, nebo se to aspoň mě nepovedlo..
Odpovědět