Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Výměna expanzní nádobky
Zdravím
Auto - 320i E36 1992. Měl jsem problémy s víčkem od chladiče (neudržel tlak a po zastavení auta a vypnutí pumpy vytekla chladička). Koupil jsem tedy víčko (neoriginál) od kluka který to měl na 4 válec tuším a po měsící ježdění se stalo totéž. Tak by mě zajímalo zda je rozdíl ve víčkách na 4 a 6 vál a nebo zda někdo neví pravděpodobnou příčinu ničení víček (zkouška víčka proběhla zmáčknutím hadice a poslechem vyfouknutí a zpětným nasáním vzduchu skrz víčko) nebo prostě neoriginály stojí za prd. Auto má komplet přetěsnen motor nový chladič, pumpu,termostast. Pří jízdě vše funguje ručička teploty se ani nehne auto normálně topí. Děkuji
Auto - 320i E36 1992. Měl jsem problémy s víčkem od chladiče (neudržel tlak a po zastavení auta a vypnutí pumpy vytekla chladička). Koupil jsem tedy víčko (neoriginál) od kluka který to měl na 4 válec tuším a po měsící ježdění se stalo totéž. Tak by mě zajímalo zda je rozdíl ve víčkách na 4 a 6 vál a nebo zda někdo neví pravděpodobnou příčinu ničení víček (zkouška víčka proběhla zmáčknutím hadice a poslechem vyfouknutí a zpětným nasáním vzduchu skrz víčko) nebo prostě neoriginály stojí za prd. Auto má komplet přetěsnen motor nový chladič, pumpu,termostast. Pří jízdě vše funguje ručička teploty se ani nehne auto normálně topí. Děkuji
-
vicka jsou stejny, problem mozna bude v tom, ze nemas original... bude mit nejspis jiny zavit... ja ted koupil origo a zjistil jsem, ze nemam origo expanzku, takze mi tam nejde nasroubovat
jinak cislo origo vicka je 17 11 1 742 231
kdyby nahodou tak se mi tu vali jedno nove - jednou skoronasroubovane od Meyle
jinak cislo origo vicka je 17 11 1 742 231
kdyby nahodou tak se mi tu vali jedno nove - jednou skoronasroubovane od Meyle

Praskla hlava či těsnění bych soudil že by víčko nefungovalo od samého začátku ale co jsem ho vyměnil tak v pořádku jezdilo auto asi měsíc a teprve vcčera se projevilo vytečení kapaliny. Říkám víčko není originial ale nějaká druhoška.Navíc jak jsem psal mam to odzkoušené když pri studeném motoru zmáčknu hadici tak slyším jak skrz víčko utíká a nasává se vzduch.
to je zvláštní, takže víčko nevyskočí ze závitu?
pouze neudrží tlak a kapalina teče okolo víčka?
Koukni na gumičky co jsou na víčku a zkus je prohodit za nové koupíš je skoro ve všech autodílech pak víčkou jde celkem ztěžka dotáhnout, když tak gumičky namazat.
ještě se pořádně koukni jestli není v expanzní nádobce kde dosedají gumičky víčka nějaká rýha třeba od šroubováku nebo něco takovýho.
Zkontroluj jestli to neteče okolo ovzdušnováku.
Nemáš ty vody tam moc, protože při studeném stavu kapaliny má být hladina přibližně uprostřed na risce COLD. postupem ohřívání motoru se hladina zvyšuje...
pouze neudrží tlak a kapalina teče okolo víčka?
Koukni na gumičky co jsou na víčku a zkus je prohodit za nové koupíš je skoro ve všech autodílech pak víčkou jde celkem ztěžka dotáhnout, když tak gumičky namazat.
ještě se pořádně koukni jestli není v expanzní nádobce kde dosedají gumičky víčka nějaká rýha třeba od šroubováku nebo něco takovýho.
Zkontroluj jestli to neteče okolo ovzdušnováku.
Nemáš ty vody tam moc, protože při studeném stavu kapaliny má být hladina přibližně uprostřed na risce COLD. postupem ohřívání motoru se hladina zvyšuje...
Pokud je to origo nebo stejnej systém, tak sundáš ten plast, co je kolem víčka (zeshora), jsou to dva imbusy nebo torxy, už z hlavy nevím. Potom to musíš vyrvat směrem nahoru, obvykle to je zarostlé tak, že zvedáš celé auto 
Nicméně výměna samotné expanzky je většinou na nic - chladič je od neustálého tlaku "vytahanej", stará expanzka taky. Když dáš novou, tak má původní tvar a jak je chladič vytahanej, prosakuje to furt. Viz topic o mém autě, jsou tam i fotky. Je to sice 5er, ale je to stejné.

Nicméně výměna samotné expanzky je většinou na nic - chladič je od neustálého tlaku "vytahanej", stará expanzka taky. Když dáš novou, tak má původní tvar a jak je chladič vytahanej, prosakuje to furt. Viz topic o mém autě, jsou tam i fotky. Je to sice 5er, ale je to stejné.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...