Ahoj,
hledám a bohužel nemůžu najít.
Občas mi zatéká do cabria. Mám pak mokrou vnitřní látku na střeše. Hlavně po stranách. Nedaří se mi najít, kudy tam může zatékat. Těsně po posledním zatékání jsem v garáži prohledával střechu a plátno vypadalo suchý. Tak začínám mít podezření na nějaké těsnění okolo. Neřešil to někdo? Kam se podívat?
Díky za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zatékání e36 cabrio
-
- Klubové ID: 1719
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, zatím koho jsem se ptal jestli mu do kábria zatýká tak všichni řikali, že jo. Takže je to nekonečný příběh. Nejčastěji teče mezi spoji střechy a rámu okna. Když bys koupil nové rámové dveřní těsnění tak by se to hodně zlepšilo, ale jedna ta guma stojí něco okolo 4300,- takže investice na obě strany dost vysoká. Nebo zkus vyčistit pořádně střechu a následně pořádně naimpregnovat a taky by to mělo pomoci. Mě naštěstí tam teče jen když je opravdu velká průtrž a stojí to auto na dešti třeba dvě hodiny.
Střechu jsem impregnoval před cca měsícem. Fleky se nedělají. Mokrý je vnitřní "hadr" v místě oken a "zadní sloupky". Jak jsem sahal na plátno, tak to mokry uvnitř nebylo, tak tuhle možnost bych vyloučil.
Je pravda, že musí pršet opravdu hodně a dlouho. Pak je to mokrý. Asi bych sázel na ty gumy kolem oken a možná nad předním oknem. Jestli ty gumy stojí, co píše Balda, tak to je pěkná pálka a díky tomu, že tam nikde nemám kaluže a stačí potom otevřít okna, aby to vyteklo, tak se na to vykašlu.
Je pravda, že musí pršet opravdu hodně a dlouho. Pak je to mokrý. Asi bych sázel na ty gumy kolem oken a možná nad předním oknem. Jestli ty gumy stojí, co píše Balda, tak to je pěkná pálka a díky tomu, že tam nikde nemám kaluže a stačí potom otevřít okna, aby to vyteklo, tak se na to vykašlu.
-
- Klubové ID: 3254
- Kontaktovat uživatele:
Čau kucí, mě do auta se soft topem díky bohu neteče, ani když to stojí dlouho na dešti. Jinak tu propustnost způsobuje opotřebení těsnících gum, časem tvrdnou a smrskávají se, takže už netěsní tak dobře. Přesně tenhle problém mám na hardtopu, ale tam je to notoricky známý. Hardtop se neohne, softtop maličko ano.
U softtopu může maliličko téct dírama po švech, ale jelikož jsou švy na rámoví střechy a jsou dost natažený, bavíme se o mililitrech.
Jinak ty přední sloupky a rám jsou dost častej problém, tady je celkem easy fix http://www.youtube.com/watch?v=XLnI2aQyExg pokud nechcete kupovat nový sloupkový gumy. Jinak pokud vám tam teče vyloženě růžkama rámu, tak doporučuju koupit novou gumu. Lze to řešit průhlednym silikonem, ale to je takový fujky.
Já bohužel budu muset koupit levou, protože se mi roztrhlo to gumový ouško, do kterýho dosedá okno v hornim rohu sloupku.
U softtopu může maliličko téct dírama po švech, ale jelikož jsou švy na rámoví střechy a jsou dost natažený, bavíme se o mililitrech.
Jinak ty přední sloupky a rám jsou dost častej problém, tady je celkem easy fix http://www.youtube.com/watch?v=XLnI2aQyExg pokud nechcete kupovat nový sloupkový gumy. Jinak pokud vám tam teče vyloženě růžkama rámu, tak doporučuju koupit novou gumu. Lze to řešit průhlednym silikonem, ale to je takový fujky.
Já bohužel budu muset koupit levou, protože se mi roztrhlo to gumový ouško, do kterýho dosedá okno v hornim rohu sloupku.