Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36-IS co je to za kabel..?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mitch17

#1 Příspěvek od mitch17 »

cus....
v motorovým prostoru nad levým podběhem u svazku pro světlo, blinkr, kostru, teploměr atd.. mi čumí fialovo/modrý kabel, který nevím kam zapojit,ptž ho někdo střihnul... schemata sem projel, ale bez uspěchu...!!
Nemužete někdo otevřít kapotu a podívat se...??! díky moc..!! Pro doplnění se jedná o 318is rv94 bez klimy.... A když otočím klíčem už na O tak na něm běží (-) od 0 do cca 5 voltu.....

dejkens.....
Jamall
Klubové ID: 2933

#2 Příspěvek od Jamall »

podmínky napětí jsi moc dobře nepopsal...co je na kabelu v I poloze? II? Při startu?...není to klakson? Klakson má dva samostatné svazky
mitch17

#3 Příspěvek od mitch17 »

napětí se na nule a na 1 nemění..... když to měřím, tak to ukáže např 2V po chvíli to skočí na 5 pak zase třeba na nulu.... ty změny probíhaj pomalu , neskáče to v sekundách....
klakson to nebude...ten sem objevil hned a maká jak má...já mám totiž celej tehle svazek rozhozenej, byl poníčenej...
hodně věcí sem našel dle schemat , ale tohle fakt nevím...
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

naklapění světel?
Jamall
Klubové ID: 2933

#5 Příspěvek od Jamall »

v tom svazku vystupují ještě i mlhovky...ale typnul bych taky naklápění světel...do motůrku vedou tuším 3 nebo 4 žíly
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#6 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak jsem na to koukal na mým autě a já tam fialovo modrej nikde nemám :-O Do naklápění světel vedou 3 a jsou hnědý černý a šedý nebo tak nějak, mlhovky jsou podobný barvy a klakson taky. Jediný co bylo nějak fialový a modrý, tak to mi vede konektor do odstřikovačů.. ale taky to byla míchanice více barev:D

EDIT: No ale taky něco zapojovat podle mého auta...=/ Vsadím se, že tam tu elektriku někdo dobastlil. Hele a kde ti ten kabel začíná? V posjitkový skříni nebo kde?
jarda
Klubové ID: 1426

#7 Příspěvek od jarda »

Podle ETM vede fialovo-modrej kabel

- do obou klaksonů,
- do řídící jednotky SMG
- k pravé zadní čtecí lampičce

a modro-fialovej (tlustší je modrá) do

- relé nezávislého větrání
- pravého zadního reproduktoru
- mezi jednotkou a spínačem ASC

tak si vyber... já bych tipoval tu sirénu nebo to nezávislé větrání...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
mitch17

#8 Příspěvek od mitch17 »

naklápění světel bylo rozbrabčený taky..ale už je cajk..(vede tam černej, hnědej, černo/šedej...)
to Jarda: asi si hledal přes vyhledávání v Adobu, jako já a dostal sem se ke stejnýmu výsledku....(nebo máš jinou fintu..? ) ale boužel..ta barva je tlustší fialová (všim sem si že i v tom je rozdíl) takže pro mě klaksony, lampička nebo SMG .... letím do dílny a rozlosknu to...

Tak sem to projel a zaháda vyřešena...!! Oba klaksony fungovaly, ptž ten idiot předemnou dal jeden kablík na oba klaksony...zapojil je do serie...!! což je blbost...každej klakson má vlastní kabel...!!!!!! já sem je ale škrtnul, kdž makaly.....takže ted to jen přepojím jak to má bejt....

Všem díky za čas a příspěvky....!!!!!!!!!!!!!

Ještě kdyby ste někdo věděl proč mi nejde ten vikíř jak má, plus centrál, jak píšu ještě v jednom příspěvku....????
jarda
Klubové ID: 1426

#9 Příspěvek od jarda »

Ano, přes vyhledávání barev VI/BL a BL/VI v ETM.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Odpovědět