Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zapojenie blnkrov ku centralu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mi_t_is

#1 Příspěvek od Mi_t_is »

Zdravím píšem aj sem lebo potrebujem radu ohľadom dialkoveho ovladania.
Mam zapojené dialkove ovladanie RC 102 A

Navod na zapojenie som našiel takýto:
http://www.opelastra.cz/technika/Montaz ... stra_F.pdf

Mám tam jeden kábel od smeroviek a mam k nemu diody len neviem ako to zapojiť na tlačidlo vystražnych svetiel. Za každu radu budem vdačny.

Viem to zapojiť iba tak že mi svieti len lava strana auta a prava nie.. Ak by niekto vedel ako to vyriešiť poradte. Na slovenskom bmwklube písal jeden že to treba nejak prepojiť ale už rok tam nechodí tak sa nemam ako spýtať.

Tu je obrazok.Na čo to chcem napojiť.
Obrázek
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Já jsem zapojoval sice jinou dálku ale napojoval jsem to na kábliky od směrovek pod volantem. Na výstražné jsem to nedával, protože když jsem to tam napojil, tak při zapnutí směrovky blikaly obě strany. Možná by to řesila dioda ale já šel jinou cestou.
Mi_t_is

#3 Příspěvek od Mi_t_is »

Ja mam diody.. aj vyvedené z toho dva dratky ako v tom navode.. ale neviem na ktore to napojiť... Pod volantom nevieš presne ktoré kábliky to boli? Farby alebo kde to hľadať? Ci ísť od páčky?pomohol by si mi. Dik
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

Nejspíš se jedná o e36 - někde tu je návod na dodatečné zapojení dálky, včetně napojení blinkrů - zkus pohledat :wink:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Mi_t_is

#5 Příspěvek od Mi_t_is »

Skúšal som hľadal asi hodinu a nenašiel nič.. Nevieš v akej sekcii? mate su samostatnu sekciu na návody alebo tak? Nenašiel som to asi aj preto lebo po česky len rozumiem ale ked mam dať do hľadania kľučove slová po česky malo mi toho nájde.

Všetko čo som našiel bolo do blinkrov po volant.. nie je nik čo to robil pri vystražnom?
mequi

#6 Příspěvek od mequi »

Pod volantem je bílý konektor. Má 10 pinů. V levém sloupci je v prvním pinu modrý kablík a ve čtvrtém pod ním je šedivý kablík. Tam napoj ty dráty z dálky. Pro kontrolu, jestli máš stejné osazení konektoru to vyzkoušej tak, že zapni levý blinkr a multimetrem zkontroluješ, jestli tam jde proud nebo ne. To samé platí pro pravou stranu.

Tady máš víc info o zapojení centrálu. Na 2 stránce máš poznámku, proč to nemáš dávat na výstražné http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ky&start=0
Mi_t_is

#7 Příspěvek od Mi_t_is »

Takže zapojené pod volant kto by chcel schému..
Zapája sa to do tých zelených pinov:

Obrázek
mequi

#8 Příspěvek od mequi »

:biggrin: :palec: jsi si s tím vyhrál.
Odpovědět