Zdravím, našel jsem v motoru jednu hadičku, která není nikam zapojená a jak jsem tak hledal, tak jsem zjistil, že asi ani nikde nechybí:D Což je divné, je to tenčí hadička, která je čistá.. zřejmě vzduchová. Pro lepší popis jsem udělal video, kde jsem natočil odkud vede... nevíte někdo co to je? Nebo kam sní?:D
Tak na to ser a dej do ní špunt Každopádně BMW vs Toyota další mínusové body za katalog součástek, s podtlakama jsem docela bojoval u Supry, neb je jich tam asi milion, ale z Toyoťáckého katalogu a servisního manuálu nebyl problém si vytáhnout tzv. vacuum diagram, ze kterého člověk v pohodě pozná co kam vede. Díval jsem do BMW ETK a nic přehledného ve stejném stylu jsem tam bohužel nenašel, ten obrázek mám někde z webu. Takže když jsi to na něm nenašel tak asi poslední možnost je počkat až sem napíše někdo se stejným motorem a poreferuje co to je a kam to teda vede
Osobní tip - dle délky a umístění by teoreticky mohl ten podtlak být ovládání progresivního (res. degresivního) posilovače řízení, pakliže ho brambor má. Funguje ti posilovač v pohodě i když auto stojí/jede ?
no ono by to chtělo jen aby někdo se stejným motorem otevřel kapotu a kouknul kam mu to vede, půjde do někde vrchem, takže se ani nezašpiní:D
No hele s posilovačem mám teď celkem problémy. Už jsem to psal o pár topiců níž do sekce "posilovač řízení" a psal jsem :
Taky mám nějakej tuhej volant a ke všemu mi při uplným otočení volantu na max začne pískat:( A ještě se mi poslední dobou stává, že se chci otočit, tak na místě začnu stáče kola na jednu stranu a najednou se zaseknou, jako když jsem už na max rejtu, když ale trošku popojedu, tak volant najednou ještě o kus jde=/ Nevíte čím by to všechno mohlo být? Jinak nestál jsem u obrubníku ani na díře, takže o to se mi kola nezapřela:D
To by teoreticky mohlo být ono - zkus na místě točit kolama a pokud to půjde ztuha, tak přidej plyn. Jestli to změkne a půjde ti otočit lehce tak je velká šance, že dělá ten odpojenej podtlak - alespoň mě se to projevuje stejně (bohužel opravit jsem to u Toyoty nemohl, ze serva nějakej expert záhadně ulomil ten nátrubek, na kterej se hadička nasune - ale za jízdy je to v pohodě, takže jsem to nehrotil).
Že servo zapíská v krajní poloze divný až tak není, ono by se pro delší životnost serva vlastně ani tohle dělat nemělo, tj. nedotáčet volant do úplně krajní polohy na doraz a nutit servo tlačit zbytečně.
ta hadička vypada jako odvětrani nadrže, a ta většinou patří připojit do sani. neutika ti někde podtlak?
jo a pak ještě na konci teto hadičky byva takovej ventil a byva volně ležet pod airboxem
Ahááá, tak to už by bylo závažnější :-O jenže tak dlouhá ta hadička není ne? řekl bych, že doleze tak ktý váze vzduchu, ale tam jsem nic nezapojenýho neviděl.=/ ještě ke všemu tady u nás solidně lije a teďka jsem jel do města a když jsem se rozjel, tak mi najednou začla slabě blikavě svítít kontrolka dobíjní. To asi taky nebude dobré.=/ Sice to po chvilce přestalo, ale asi to nic dobrýho neznamená..
ta hadička vypada jako odvětrani nadrže, a ta většinou patří připojit do sani. neutika ti někde podtlak?
jo a pak ještě na konci teto hadičky byva takovej ventil a byva volně ležet pod airboxem
Jak poznám, že mi někde utíká podtlak?? Jinak myslím, že to odvětrávání nádrže asi nebude, byl by ztoho cítit benzín ne?
No hele volnoběh mám horší.. to jsem tady taky zkoušel řešit, měřil jsem volnoběžnej ventil a ten je v pohodě, když odpojím váhu vzduchu, tak je to ještě horší. A přijde mi, že to nějak moc nejede.. ale myslel jsem, že jsem si jen zvykl už a přijde mi to slabý. No hele na tom video jde vidět, kde je ta hadička zakončená.
Beaver píše:Tak na to ser a dej do ní špunt Každopádně BMW vs Toyota další mínusové body za katalog součástek, s podtlakama jsem docela bojoval u Supry, neb je jich tam asi milion, ale z Toyoťáckého katalogu a servisního manuálu nebyl problém si vytáhnout tzv. vacuum diagram, ze kterého člověk v pohodě pozná co kam vede. Díval jsem do BMW ETK a nic přehledného ve stejném stylu jsem tam bohužel nenašel, ten obrázek mám někde z webu. Takže když jsi to na něm nenašel tak asi poslední možnost je počkat až sem napíše někdo se stejným motorem a poreferuje co to je a kam to teda vede
Osobní tip - dle délky a umístění by teoreticky mohl ten podtlak být ovládání progresivního (res. degresivního) posilovače řízení, pakliže ho brambor má. Funguje ti posilovač v pohodě i když auto stojí/jede ?
Když se člověk kouká do ETK místo do TISu, tak je to těžký