Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e90 325i - výměna oleje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Newbie

#1 Příspěvek od Newbie »

Zdravim,

nejspíš mě za takový dotaz sežerete, ale chtěl bych si sám vyměnit olej a chci se zeptat, jestli to zvládne i člověk, který si sám zatím doplnil jen náplň do odstřikovačů :D Poprvé (asi 15 tis. km) jsem ho nechal měnit v renocaru, ale taky mě pak málem kleplo, když jsem viděl tu fakturu. Teď mám nějakých 45 tis., takže už by to asi chtělo. Zajímá mě hlavně, jestli budu muset měnit i nějaké filtry a podobně nebo jen vypustit a napustit..
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

I kdyz na tom nic neni, tak doporucuju to nechat vymenit nekomu kdo to uz nekdy delal. meni se samozrejme vlozka filtru, potrebujes na to klic aby ses k ni dostal a neni to jen o oleji. Nerikam tim abys upaloval do renocaru, ale aby sis nasel nekoho kdo ty auta dela. Kdyby nevadil olomouc tak bych mohl doporucit.
BudVlad
Klubové ID: 1841

#3 Příspěvek od BudVlad »

Tady je návod s obrázky. Klíč na výměnu filtru se dá koupit levně na ebay.

http://www.e90post.com/forums/showthrea ... hlight=oil
Obrázek
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Je to opravdu jednoduche, ale ja taky neoperuju slepe strevo nebo nejakou jinou z lekarskeho pohledu naprostou trivialitu. Kdyz se nekdo zepta jestli se meni i filtry, budi to ve mne dojem, ze rozumi uuuuplne jinym vecem a auto je dopravni prostredek. Proto ja osobne doporucuju aby si to nechal za par drobnych udelat, u toho nechat prohlednout auto a pripravit se na dalsi udrzbu v podobe desek, cepu, nechat to projet diagnostikou, proste kompletni servis. Ja mam servisaka naprosto dokonaleho a stoji mi za to tam jezdit na servis i kdyz najedu 200km. Ale auto dostava maximalni peci, je v krasnem a cistem prostredi atd atd. proste zadny anonymni servis, ale ten clovek cokoliv udela, za to si zodpovida a podle toho to taky vypada.
Newbie

#5 Příspěvek od Newbie »

Díky za odpovědi. Tak asi to přenechám na někom chytřejším. Neměli byste tip na nějaký slušný servis v okolí Břeclavi nebo Brna?
Odpovědět