O víkendu jsem se šťoural v motoru 325tds. A povedlo se mi upustit klič na startér. Párkrát se zajiskřilo a trošku zakouřilo. Co všechno se pohlo podělat?
Motor jsme nezkoušel nastartovat, protože v něm nemám olej...
Díky za názory.
Tak záleží jaký kontakty se spojili, že to zajiskřilo. Jinak silovej přívod není nijak jištěnej. Je možny, ze to jen zajiskřilo protože startér bere opravdu velkej proud. Jestli by ses chtěl ujistit,tak vyndej startér ven a vyzkoušej ho. Pak se mohlo odpálit vedení a nebo si takhle krásně mohl odpálit kostru na motor:)
nejhorší co se mohlo stát je, že jsi šlusnul baterku natolik, že to nerozdejchá, ale obvykle stačí jak píšou kluci výše - nalít olej, optimálně dobít baterku a frčet :c)
Díky za odpovědi. Měl jsem strach, jestli jsem nemohl odpálit něco důležitého. Když už jsme u toho, asi bych to tady na foru našel, ale v rychlosti. Dám tam olej 10w40 motor má najeto 26o tis km. Je to dobrá volba??? nebo doporučujete něco jiného?
Já leju 5W40 ale ventil co drží olej nahoře co je v tělese filtru už mám v prdeli a pozdě zhasíná kontrolka protože olej je tak tekutej že rychle steče dolů, ozvou se i při ranním startu hydroštely.
do m 51 motoru stačí bohatě 10w40 polosyntetika stačí to lištám i turbu.Vytazeno z návodu: jmenovite firmou BMW schválené motorové oleje specifikace CCMC-G5/pd2-nafta
Hele s tim ventilem. Ja ho mám taky v háji. Ted o víkendu jsem vyndal to teleso. ten ventil jsem zkousel procistit. To nepomohlo. Tak jsem normalne na tvrdo vyndat z neho pruzinu, tu jsem jakoby víc napnul a vrátil zpět.
Ale myslim si, že to nepomůže a že jsem to ještě víc podělal...
Jinak měl jsem tam olej 10w40 a kontrolka mi zhasíná taky pozdě a hydrostavy jsou taky slyšet. Takže změna viskozity oleje asi nepomůže. zaleží, jak moc ten ventil netěsní.