Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jaké disky 17'' nebo 18'' ?
Ahoj Borci. Pred 2 mesice jsem si koupil BMW e91 2008 130kw. Auto bylo na 16 a pneumatiky 205/55. Letni sezona se blizi a musim shanet letni sadu. chtel jsem se zeptat na 17 kola popripade 18 s rozmerem 225/45/R17 popripade 225/40/R18. Zajimalo by me o kolik stoupne spotreba a je to poznat na akceleraci? Budu rad za rady. Jak jsou na tom kola znackou racing- line?
http://alu-kola.shop-y.cz/bmw.html?kate ... asc&cena=0
http://alu-kola.shop-y.cz/bmw.html?kate ... asc&cena=0
hlavne odolej devatenactkam. mel sem tu cest s E92 330d na devatenactakach runflatech a popravde sem toho mel po jednom dnu plny brejle. gripu a trakce to sice melo spoustu, ale kazda dirka udelala ranu, ze sem zastavil a sel zkontrolovat rafek, jestli neni koplej. dost neefektivni zpusob prepravy. cim mensi kola, tim min takovejch situaci nastane;-)
na sedmnactakch je to pohoda, s osmnactkama sem tu cest nemel.
na sedmnactakch je to pohoda, s osmnactkama sem tu cest nemel.
Ahoj. Měl sem E90 330i a s 18" upůná pohoda dokud jsem auto nezhodil dolu, pak jsem koupil 17". Pokud autu necháš origo podvozek tak kup 18" repliky m3, jsou super. Jen bych doporučil makocar, od tud jsem měl troje repliky a vždy ok. Jsou totiž repliky a repliky, kola nemí být lehký, pak jdou doprdele. Z makocar jsou v pohodě a super ceny. http://www.makocar.cz/index.php?action= ... t=VYHLEDAT chápeš tu cenu? Masakr a kola jsou super!!
A čemu to vadí? Pocit? kdo pozná že to jsou repliky? Policie? Technickou jsem vždycky prošel i s replikama, takže pohoda, nevidím v tom žádnej problém.mequi píše:Jo, jenže tam je napsáno, že nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích ČR. Takže ten, kdo si je bude chtít zapsat do TP, tak nemá šanci, protože mu nikdo nedá typový list.
Jiná je, když tam rozměr disků má. Pak by to nikdo neřešil.
jo jo, to je pravda že by mohli prudit, jen myslím že zrovna u disků je to to nejmíň kontrolovatelný, spíš budou kontrolovat velikost gum, podle techničáku. Neviděl bych to jako velkej problém.Pazdi píše:no osobně bych se spíše bál nehody...s velkou škodou, nedejbože zraněním, smrtí...aby se pak nešlo důsledně po všem, pojišťovnám se moc platit nechce, znáš to...
-
- Klubové ID: 2105
na repliky se vykasli a kup si nejaky pekny originaly... to je nejlepsi volba...
1) na 17 budes mit na vsech 4 kolech pneu 225/45 R17
2) na 18 budes mit na predku pneu 225/40/R18 a na zadku 255/35 R18 ...
3) pocitej s tim ze ty zadni pneu v tomhle rozmeru jsou drahy jako blazen (u znacek typu conti atd kolem 5 - 6 za jednu gumu)
4) kola delaj auto !!!
5) spotreba ani odpich se ti moc nezhorsi, sam jsem taky presedlal ze 17 na 18 v techto rozmerech a nic jsem nepocitil...
6) nekupuj runflaty ale normalni pneu, jinak te to vytrese k smrti...
PS: tady mas seznam vsech origo disku na E9x
http://felgenkatalog.auto-treff.com/?felge=1620
3) pocitej s tim ze ty zadni pneu v tomhle rozmeru jsou drahy jako blazen (u znacek typu conti atd kolem 5 - 6 za jednu gumu)
4) kola delaj auto !!!
5) spotreba ani odpich se ti moc nezhorsi, sam jsem taky presedlal ze 17 na 18 v techto rozmerech a nic jsem nepocitil...
xyron píše:na repliky se vykasli a kup si nejaky pekny originaly... to je nejlepsi volba...
4) kola delaj auto !!!
jezdil si někdy na replikách, nebo jen odsuzuješ z patra?
-
jezdil jsem na 18 replikách, měl jsem je na A3 .. problém jsem s nima neměl, ale originál je originál... a jestli si borec koupil E91 rv 2008, tak předpokládám že bude mít prachy i na pěkný originály... repliky si kupujou lidi co jdou na krev aby ušetřili.. tak to cítím...Whizour píše:jezdil si někdy na replikách, nebo jen odsuzuješ z patra?
-
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
xyron píše:2) na 18 budes mit na predku pneu 225/40/R18 a na zadku 255/35 R18 ...
Není snad nutností dozadu ty 255 dávat...

-
no jasně, ale to by si musel nechat napsat do techničáku.. protože standartní rozměr u těchlech novejch aut je na zadku 255/35R18 .. jinak samo máš pravdu, řešitelný to je..xSAFA píše:Není snad nutností dozadu ty 255 dávat...Taktéž mám 18 vzadu v rozměru 8,5 a vpředu 8 palců ale všude jsem nazul 225/40. Jednak mi nepřijde, že by tak široké gumy byly opravdu nutností na auto o výkonu do 200 koní a druhak ten cenový rozdíl je opravdu docela markantní... Půl palce na autě vzhledově ani nepoznáš.
no hele to je otázka, nemám až tak nouzi o love, ale když si srovnám origo m3 za 60 000 a kvalitní repliky za 12 000, tak mám jasno. Přece jenom je to skoro dvacet procent z ceny auta co bude kupovat. Ale pokud má na origo tak ať koupí origo, to je jasná volba.xyron píše:jezdil jsem na 18 replikách, měl jsem je na A3 .. problém jsem s nima neměl, ale originál je originál... a jestli si borec koupil E91 rv 2008, tak předpokládám že bude mít prachy i na pěkný originály... repliky si kupujou lidi co jdou na krev aby ušetřili.. tak to cítím...Whizour píše:jezdil si někdy na replikách, nebo jen odsuzuješ z patra?