chtel bych se zeptat, mam na aute za par km najeto 200 000, rad bych vedel, zda mam menit olej v prevodovce? Radi to dobre, chyby to nema, ale uz je poznat, ze to neni jako nove..
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vymena oleje v automatu - 325d 12/2008 ?
-
tanner540i
Urcite vymenit. Ty mas to auto od nova, nebo jak vis ze jeste nikdy nebyl menej olej v prevodovce? Nesahat na to, dokud to jezdi je taky zajimavy reseni
.
Je fakt, ze 200k bez vymeny oleje je uz celkem dost. Pritom kdyz se meni olej podle intervalu, ktere udava vyrobce (prevodovky, ne auta), vydrzi hodne km. U vetsiny prevodovek je vyrobcem udavana prvni vymena kolem 100tis, pak kazdych 60tis.
Osobne jsem se jeste nesetkal s prevodovkou, ktera by padla po vymene oleje, jak tady nekdy ctu.
Je fakt, ze 200k bez vymeny oleje je uz celkem dost. Pritom kdyz se meni olej podle intervalu, ktere udava vyrobce (prevodovky, ne auta), vydrzi hodne km. U vetsiny prevodovek je vyrobcem udavana prvni vymena kolem 100tis, pak kazdych 60tis.
Osobne jsem se jeste nesetkal s prevodovkou, ktera by padla po vymene oleje, jak tady nekdy ctu.
já se touto otázkou zabývám také,má 320D E90,ale manuál,ptal jsem se jich přímo v bmw (ACR auto) kdy měnit olej a bylo mi řečeno,že tam je celoživotní náplň,takže se měnit nemusí,nicméně výměnou nic nezkazím.. mám taky najeto už přes 200 tis a auto mám pod drobnohledem od nového-koupil jsem ho od kamaráda,který ho měl nové..a olej se v převodovce neměnil,takže si pořád říkám,že to asi udělám..nicméně v bmw to je docela drahý,ale mám strach jestli to zvládne vyměnit i nějaký jiný mechanik a hlavně aby tam nalil to,co tam fakt patří... 
-
tanner540i
Ojej urcite vymenit, ale urcite ne v BMW.. protoze jestli chces dat za vymenu oleje 15k, tak se na to rovnou vykasli a za cas udelas repas za 50k, vcetne novyho oleje
.
Kdyby se pri vymene udelal i proplach, strejne se bude cena pohybovat kolem 5k. V bmw si uctujou nesmyslny penize uz jen za samotny olej. Kolem 800,- za olej, ktery bezne sezenes pod 200,- za litr.
Pro srovnani, vymena oleje v motoru na E60 530d vysla kolegu na 9400,- v BMW horimex olomouc, me to stoji 1700,- , bez ceny prace.
Na sve 540i si vymenim olej v automatu za 1400,- (6l oleje za 1100,- a 300,- za filtr)
Napis odkud jsi, at ti muzu ja, nebo nekdo jiny doporucit servis.
Jinak co se tyka oleje v manualni prevodovce, urcite je lepsi take menit. Neda se to vsak srovnavat s automatem, kde olej primo zajistuje samotne razeni, takze je velmi namahany. Jestli mas strach, ze ti tam nekdo nalije nespravny, tak ho proste kup a nech jenom vymenit.
Kdyby se pri vymene udelal i proplach, strejne se bude cena pohybovat kolem 5k. V bmw si uctujou nesmyslny penize uz jen za samotny olej. Kolem 800,- za olej, ktery bezne sezenes pod 200,- za litr.
Pro srovnani, vymena oleje v motoru na E60 530d vysla kolegu na 9400,- v BMW horimex olomouc, me to stoji 1700,- , bez ceny prace.
Na sve 540i si vymenim olej v automatu za 1400,- (6l oleje za 1100,- a 300,- za filtr)
Napis odkud jsi, at ti muzu ja, nebo nekdo jiny doporucit servis.
Jinak co se tyka oleje v manualni prevodovce, urcite je lepsi take menit. Neda se to vsak srovnavat s automatem, kde olej primo zajistuje samotne razeni, takze je velmi namahany. Jestli mas strach, ze ti tam nekdo nalije nespravny, tak ho proste kup a nech jenom vymenit.
Já viděl výměnu oleje v Mercedes servisu, olej odsávali a měli na to nástavce, kterejma se dostali i tam, co se běžně nevypustí ani po sundání vany s filtrem.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
tak mam odpoved z origo servisu bmw v nemecku..
Hello Mr. Pavel,
thank you for your E-Mail.
The Service take 3-4 hours and it cost perhaps 450 Euro, but we need your
Registration number from your car, that we can tell you the right price.
When you would like to make a appointment you can call me, too.
450 euro je cena v pohode.. udelam si vylet a myslim, ze mi to tam vymeni tak jak to ma byt.
jinak jsem z plzne.
Hello Mr. Pavel,
thank you for your E-Mail.
The Service take 3-4 hours and it cost perhaps 450 Euro, but we need your
Registration number from your car, that we can tell you the right price.
When you would like to make a appointment you can call me, too.
450 euro je cena v pohode.. udelam si vylet a myslim, ze mi to tam vymeni tak jak to ma byt.
jinak jsem z plzne.
-
tanner540i
Vlasta: O tomhle uz jsem taky slysel, urcite je to dobra vec, protoze se dostane ven vic oleje a s nim i necistoty a oter z lamel. Ale nikdy sem to jeste nevidel. Myslim, ze kdyz se olej meni pravidelne, staci klasicka vymena toho co vytece, popr. proplach.
zlatas: Nejlepsi bude, kdyz se poptas primo v bmw servisu. Oni ti podle typu, nebo vinu zjisti, co tam presne patri. Me takhle zatim vzdy poradili i po telefonu.
MaxxT: Vidim, ze chces mit jistotu, a klidne si priplatis. Pristup se ceni
. Cena v nemecku samozrejme mensi, nez u nas v bmw
. Presto si myslim, ze je to zbytecne drahe. Treba v Praze jsou dobre ohlasy na TH motors. Je to na tobe, tim nemeckem urcite nic nezkazis.
zlatas: Nejlepsi bude, kdyz se poptas primo v bmw servisu. Oni ti podle typu, nebo vinu zjisti, co tam presne patri. Me takhle zatim vzdy poradili i po telefonu.
MaxxT: Vidim, ze chces mit jistotu, a klidne si priplatis. Pristup se ceni
Já na své předchozí E39 530d nechal měnit olej tady v Grálu a vyšlo to asi na osmičku, ale jak to dělali nevím. Výhledově bych to zjistil. Možná bych zajel i do Drážďan, ale někdo psal 450 éček, nevím, jestli je výměna v ZF jiná než v GM almaře
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
já už jsem to s nima v bmw řešil... napsali mi toto :Interval výměny oleje v převodovce neexistuje, BMW předepisuje celoživotní náplň. Ale určitě je lepší ten olej preventivně vyměnit. Cena za výměnu oleje vychází podle typu oleje, který stojí od 300,- do 700,- za 1l a náplň bývá kolem 2l, práce je cca 600,- takže do toho asi jdu..
poznáš nějaký zlepšení chodu převodovky? Zatím jí mám v pohodě a už bych to měl taky pořešit (175k km), lehce občas pocukne, ale skoro neznatelně... možná to má tak i býtMaxxT píše:takze jsem uspesne provedl vymenu oleje v prevodovce, bylo ho tam 6,5 litru, s tim jsem vymenil vanu vc. filtru, cena bez DPH v germanii byla 470 euro. Ujeto zatim asi 300 km a dobry, takze by to melo fungovat v poradku.
Cena v Česku mi vychází na 11k, takže hodně podobný
-
fuserpietro
- Klubové ID: 2355
zajtra idem takisto na vymenu oleja v automate, je potreba asi 7-8l specifickeho oleja pre ZF 6HP26 (montovana do E90), vyrobcom oleja je Shell (M1375.4 ATF), predava ho aj priamo ZF v originalnom baleni pre BMW. cena sa pohybuje od 390-500Kc za liter, podla toho kde.
Zaroven sa musi vymenit aj olejove viko pod prevodovkou, viem zohnat za ~150Eur.
Cela vymena aj s pracou v neznackovom servise kde vedia co robia vyjde asi na 3200 olej+ 3750 olejova vana + praca XXX Kc
Zaroven sa musi vymenit aj olejove viko pod prevodovkou, viem zohnat za ~150Eur.
Cela vymena aj s pracou v neznackovom servise kde vedia co robia vyjde asi na 3200 olej+ 3750 olejova vana + praca XXX Kc
-
fuserpietro
já měl EGR čistý skoro jak z výroby, tedy jen trošku spíny, ale v podstatě žádný nános, až mě to zklamalofuserpietro píše:postrehy po vymene oleja:
necuka v nizkych otackach pri preradeni z 2-3. celkovo sa radenie zjemnilo na nepostrehnutelnu uroven.
k tomu vycisteny EGR, spotreba 0.5l menej a zase mam pocit ze v motore je 160 kobylek
-
fuserpietro