Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

sněhové řetězy - rada

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Quiter
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Quiter »

Ahoj všem. Mám E46 330d Touring obuté na zimních pneu 225/45 R17 - klasickou předepsanou pneu. Minulou zimu jsem měl problém asi 4x přes jeden místní kopec v mém bydlišti, čemuž bych se chtěl letos vyvarovat. Hledám nějaké sněhově řetězy, se kterými nenajdu díru v peněžence ale zároveň je nebudu obouvat 20 minut s nervy. Jenže co jsem našel stránky značek pewag, tak uvádějí jen rozměr 225/40. Na profil 45 už to nedostanu ? :-( Přeci to není nikterak výjimečná penu, naopak. Poradí mi prosím někdo, kde a jaké řetězy za rozumnou cenu okolo 2000,- bych na internetu našel? Děkuji moc

Tyto jsem mohl mít za rozumnou cenu, skoro o polovinu levnější, ale když zde není můj rozměr? :-( http://www.auto77.cz/Snehove-retezy-PEW ... ozi=SXP540
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Zvážil bych zda má smysl pro takto občasné použití vůbec kupovat něco "dražšího" a neposlouží řetězy s klasickým systémem zapínání, které sehnat v tomto rozměru není problém. Nemyslím zrovna řetězy za 500 z marketu i když jsem takové v životě nasazoval x krát a taky nebyl problém, ale nějaké značkové třeba Thule, Pewag se dají kolem tisícovky koupit. Pokud to člověk nenasazuje v extrému zahrabanej v metrovým sněhu tak po nacvičení je to otázka 5ti minut na obě kola. K řetazům si vždy přihodit zateplené pracovní rukavice a pak není problém. Nevýhodou je nutnost ručního dopnutí po tom co si řetazy sednou, ale to bych řešil až v případě, že řetazy používám často a na delší vzdálenosti... Ale je to na tobě. :wink:
ARMAN

#3 Příspěvek od ARMAN »

tady je maš na tvůj rozměr http://www.auto77.cz/Snehove-retezy-PEW ... bozi=XMB73 když jednou zkusiš na suchu a pochopiš system tak je to hračka, poprve kdy jsem je měl v ruce v kopci, lilo a kouzalo jsem je daval na auto asi přes pulhodiny, potom cca 5-10 minut

koukam že ty řetězy co jsem použival na třice a jako spravny pionýr si je nechal mi asi budou na 235/45/17 k homnu :lol: :roll:
fanda1

#4 Příspěvek od fanda1 »

A co tam hodit jen návlek? Je to malé, skladné...
Odpovědět