Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

blokace palivoveho čerpadla počítačem

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mitch17

#1 Příspěvek od mitch17 »

cau lidi...
nevíte někdo proč počítač nespustí palivový čerpadlo..? celá situace se má takhle.: do relátka (pin 85) na čerpadlo vede jedna žíla z počítače (pin 1). kde má být minus pol. Ale komp to tam nepošle. Mám vyndanou vstřikovací lištu, ptž sem chtěl vědět jak makaj trysky, ale to myslím problem nebude, ptž se to dělá často na motorech a nebyl stím nikdy problem. Takže prosím o radu jestli nevíte někdo proč to komp blokuje..??? je to něčím ovlivněný..?? jo nevíte někdo kde je schovaný nárazový čidlo?? měla by bejt snad v pravým ačkovým sloupku....

díky za každej nápad a radu....!!
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Jo a na jakým autě? BMW nárazový čidlo nemá.
mitch17

#3 Příspěvek od mitch17 »

e36... 318is...rv 94
jedna knižka uvádí že jo....ale taky mě to zmátlo...
na jiným autě sem kdysi měl případ, že do čidla bouchly, kulička vyskočila a tím se i vyplo čerpadlo......
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

BMW nárazovku nemá.Tak proměř ten drát do jednotky.Ještě by mě zajímalo co řešíš za konkrétní problém?
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

ma to nejaky neorigo alarm?
jarda
Klubové ID: 1426

#6 Příspěvek od jarda »

Jen pro úplnost - podle ETK BMW sice nemá nárazové čidlo, ale má "crash control module", myslím že to je takové relé pod volantem. A to také může způsobovat různé duchy, jeden člověk třeba někde psal že mu kvůli tomu nešla zhasnout světla..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
mitch17

#7 Příspěvek od mitch17 »

věřím..
konkretně řeším to že auto vypadá zhruba tak jak na mojí profilovce... ale jezdilo. pak sem vyndal motor, komplet rozházel protože chcal jak stará pračka, přetěsnil, složil a dal zpátky. jediny co sem tam nedal je vstřikovací lišta, abych zjistil jestli moc neukapávaj vstřiky atd... takže je sundaný i kus sání..atd. ale ikdyž sem všechno zapojil do svorek tak po otočení klíčku se čerpadlo nehne. druhej den nad tím bádám a došel sem k relátku. tam je všechno cajk, ale tehle pin 85 je ovládanej jednotkou a ten mínus pol tam prostě neteče.(když to ukostřím natvrdo, tak se relátko sepne a čerpadlo rozběhne) žíla do kompa je asi v poho, ptž mi normálně zazvoní, když to proměřím....
tak asi tak....
mitch17

#8 Příspěvek od mitch17 »

milo píše:ma to nejaky neorigo alarm?
ne alarm je puvodní.......
mitch17

#9 Příspěvek od mitch17 »

jarda píše:Jen pro úplnost - podle ETK BMW sice nemá nárazové čidlo, ale má "crash control module", myslím že to je takové relé pod volantem. A to také může způsobovat různé duchy, jeden člověk třeba někde psal že mu kvůli tomu nešla zhasnout světla..
to nárazový čidlo co myslím připomíná opravdu rele...je vněm kulička a ta při ráně vyskočí a přeruší to kontakty....takže vypne určitý okruhy atd.
ze zhora je taková červená gumová šprcka...tlačítko... to se zmáčkne a kontaky se zase spojej....
jestli je pod volantem mrknu......já sem se dočet, že je v pravým ačkovým sloupku....ale nenašel sem ho tam...
ikdyž vubec nevím proč by se vyplo, ptž k žádný ráně nedošlo...
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Píšu to potřetí a naposled.BMW nemá nárazové čidlo které vypíná motor.Má pouze nárazové čidlo které po nárazu odemkne auto ,zapne varovné blinkry a rozsvítí interiér.
A když začneš startovat pálí ti zapalování a cvakaj ti vsřiky?
jarda

#11 Příspěvek od jarda »

Obrázek

EDIT: jak jsem psal, jen pro uplnost...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
mitch17

#12 Příspěvek od mitch17 »

myslím že mluvíte otom samým....a já sem to třeba blbě pojmenoval....
ten obrázek si ale schrastil kde.?? mužeš poslat link.?? díky...
točit starterem a koukat na zapalování atd jsem nezkoušel.....a ani nevím kam tím míříš.?? kdyby to fungovalo/nefungovalo po čem bys pak šel..???
ten alarm mě napadnul taky jestli to neblokuje... že bych ho třeba odpojil....ale ted ani nevím kterej je to šuplik za přihradkou... máte stím zkušenost..??? jo a myslím že by cvakali varovný..ale to se neděje...
jarda

#13 Příspěvek od jarda »

Mluvíme o tom samém, ale libovka na rozdíl ode mě ví, že to nemá s palivovým čerpadlem nic společného.

http://www.jonkensy.com/DTA/ETM/
weNTyll
Klubové ID: 4004

#14 Příspěvek od weNTyll »

Vzhledem k tomu, ze ses hrabal na motoru tak bych to videl na cidlo kliky. Bez jeho signalu nesepne pumpa a nejdou ani vstriky a zapalovani.
mitch17

#15 Příspěvek od mitch17 »

weNTyll píše:Vzhledem k tomu, ze ses hrabal na motoru tak bych to videl na cidlo kliky. Bez jeho signalu nesepne pumpa a nejdou ani vstriky a zapalovani.
mužeš tu myšlenku rozvíst....?? myslím že vliv to má na zapalování....ale čerpadlo to vždycky roztočí.....
weNTyll
Klubové ID: 4004

#16 Příspěvek od weNTyll »

Na motorech teto generace se rele pupmy trvale spina az motor dosahne alespon nejakych minimalnich otacek. Jednotka to spina na minus.

Kdyz bezici motor z jakychkoliv duvodu udusis a netoci se tak jednotka pumpu vypne. Je to i z bezpecnostnich duvodu pro zamezeni uniku paliva, napr. pri nehode. Ty otacky jednotka pocita z cidla na klice.

Pri rucnim preklemovani na minus ti pumpa samozrejme jede, obchazis to spojeni na minus, ktere ma delat jednotka.
libovka

#17 Příspěvek od libovka »

mitch17 píše:
weNTyll píše:Vzhledem k tomu, ze ses hrabal na motoru tak bych to videl na cidlo kliky. Bez jeho signalu nesepne pumpa a nejdou ani vstriky a zapalovani.
mužeš tu myšlenku rozvíst....?? myslím že vliv to má na zapalování....ale čerpadlo to vždycky roztočí.....
Míří tím ke stejné věci jako já.Proto jsem se tě ptal jestli jdou vstřiky a zapalování.Pokud by ti tohle všechno nešlo tak to vypadá na čidlo kliky.
Kami1
Klubové ID: 2167

#18 Příspěvek od Kami1 »

taky by měl jít na pin 68 ř.j. signál+ z klíčku
mitch17

#19 Příspěvek od mitch17 »

VYŘEŠENO...!!!!!

čerpadlo se roztočilo po zkoušce startu.... prostě bawo to má jinak než většina značek (kde čerpadlo sepne třeba už jen po otevření dveří řidiče) myslelm sem když celá palivová soustava byla suchá, tak se čerpadlo sepne, naplní a pak zdechne. je to z těch bezpečnostních duvodu jak tady i někdo uváděl. jinde to vypne narazový čidlo...
takže asi tak....
každopádně všem moc díky za čas a rady....!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět