Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
zadní brzy - problém při opravě
mám problém a potřebuju pomoct.......
ve středu jsem jel domu a z "ničeho nic" mi začalo bouchat něco na pravým zadním kole......jakmile jsem jel rychleji než 20km/h, začlo to bouchat (jako by něco drhlo o kotouč) a čím rychleji jsem jel, tím víc to bouchalo.....dneska jsem sundal kolo, brzdu a zjistil jsem, že je zlomený jeden plíšek na brzdový destičce, který je na pístu "v brzdě"
sundal jsem destičky a jenom jsem chtěl zjistit, jestli ty rány jsou opravdu od toho, tak jsem popojel pár metrů, jenže vyjel ten píst......
kámoš se ho snažil vrátit sikovkama, ale při tom z něho začla téct kapalina......už je tma a nevídím na to, ten píst se ani nehnul o kousek zpátky.....
teď vůbec nevím co s tím.....vrátit ten píst nějakým jiným způsobem a dát tam nový destičky????
nejspíš kamarád protrhul tu gumu co je na pístu a proto vytéká ta kapalina a já si nevím rady
může mi někdo poradit????
mám kotoučový brzdy vzadu
jedná se o E36 318is coupe 3/1993
ve středu jsem jel domu a z "ničeho nic" mi začalo bouchat něco na pravým zadním kole......jakmile jsem jel rychleji než 20km/h, začlo to bouchat (jako by něco drhlo o kotouč) a čím rychleji jsem jel, tím víc to bouchalo.....dneska jsem sundal kolo, brzdu a zjistil jsem, že je zlomený jeden plíšek na brzdový destičce, který je na pístu "v brzdě"
sundal jsem destičky a jenom jsem chtěl zjistit, jestli ty rány jsou opravdu od toho, tak jsem popojel pár metrů, jenže vyjel ten píst......
kámoš se ho snažil vrátit sikovkama, ale při tom z něho začla téct kapalina......už je tma a nevídím na to, ten píst se ani nehnul o kousek zpátky.....
teď vůbec nevím co s tím.....vrátit ten píst nějakým jiným způsobem a dát tam nový destičky????
nejspíš kamarád protrhul tu gumu co je na pístu a proto vytéká ta kapalina a já si nevím rady
může mi někdo poradit????
mám kotoučový brzdy vzadu
jedná se o E36 318is coupe 3/1993
-
- Klubové ID: 1129
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vzal pístek sikovkama je dost možné že ten pístek pěkně podrápal a bude zralej na výměnu. Chce ho to vždy zatlačovat pákou, většinou mi šel zalatčit i rukou, ale násada od kladívka je nejlepší.
Takže bych pouvažoval o opravné sadě, seženeš třeba tady http://www.voton.cz/cz/e-shop/625369/c3 ... 2ce46.html.
Takže bych pouvažoval o opravné sadě, seženeš třeba tady http://www.voton.cz/cz/e-shop/625369/c3 ... 2ce46.html.
-
- Klubové ID: 2167
vrtat se v brzdách bez znalostí a přemýšlení je trošku nebezpečný...
není mi jasné jestli píst vyjel a vypadl nebo jen povyjel, bylo by vhodný foto.
píst jde zatlačit i velkýma sikovkama, pokud je tobře nasazenej
- jednu čelist opřít o třmen, druhou tlačit do pístu
mužeš ho i zkusit zatlačit majzlem opřeným o kotouč nebo destičku (bacha abys neohnul kotouč)
guma bude chtít dát potom nová
potom všem pořádně odvzdušnit, do té doby s tím nejezdit (maximálně krokem do servisu, brzdit ručkou)
nejjednodušší je to auto dovézt někam, kde to spraví, ale stačí oddělat i ten třmen a třeba to pak doma spravíš i sám,
ale hlavně u toho přemýšlej
ráno je moudřejší večera
není mi jasné jestli píst vyjel a vypadl nebo jen povyjel, bylo by vhodný foto.
píst jde zatlačit i velkýma sikovkama, pokud je tobře nasazenej
- jednu čelist opřít o třmen, druhou tlačit do pístu
mužeš ho i zkusit zatlačit majzlem opřeným o kotouč nebo destičku (bacha abys neohnul kotouč)
guma bude chtít dát potom nová
potom všem pořádně odvzdušnit, do té doby s tím nejezdit (maximálně krokem do servisu, brzdit ručkou)
nejjednodušší je to auto dovézt někam, kde to spraví, ale stačí oddělat i ten třmen a třeba to pak doma spravíš i sám,
ale hlavně u toho přemýšlej
ráno je moudřejší večera
tak jinak......jsem pojektant v autech se tolik nevyznám....jeden kluk z ústí co má taky BMW řekl, že se mi ozve a pomůže ale neozval.....tak jsem to zkusil zjistit s kámošem co je automechanik.....když mě to napadlo, zeptal jsem se, jestli se něco může stát a řekl že ne, proto jsem to zkusil......vím, že jsem udělal pí....nu, ale už se stalo......je možný, že vytekla jenom z té podmanžety, ale ten píst se skoro ani nehnul, když jsme se snažili ho vrátit sikovkami......myslím, že se protrhla ta guma na pístu.....
tak nakonec jsem ty brzdy dal dohromady....píst jsem tam vrátil pomocí truhlářské svorky během 10 vteřin
...když už jsem věděl jak na to, nebyl to vůbec problém......jinak pak rovnou odešlo ložisko i s guferem
.....ale nějaký chlapík mi to na soustruhu opravil, takže už zase jezdí jak má.....díky za rady