Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Service engine soon E92

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
wowar

#1 Příspěvek od wowar »

Nazdárek Bmw borci,mam malej problém se svou E92 335i auto mam chvíli a je to moje první BMW potřeboval bych poradit...kde je dobrý servis kde udělají co mají všechno neojebou a dá se to zaplatit když máte příjem jako člověk a ne jako když děláte managera Čezu???Ted bydlim v Havlíčkově Brodě a nemam problém to jezdit servisovat třeba do prahy hlavne at je to kvalitni servis:)a pak mam ještě jeden problémek a to ten že se mi obcas rozsvítí kontrolka sevice engine soon a auto jede docela na pytel kdyz de do tahu tak se rozklepe nekdy to trvá chvilinku někdy i pár minut a pak se to dá do pořádku....k autu nemam servisku takze ani pořádně nevim kdy se jezdí na nějakej praavidelnej servis nebo tak něco...v podstatě sem si koupil auto který teď neumim udržovat nebo né že neumim ale nic o tom nevim a nechci na tom nic skurvit...a ještě by mě zajímalo jestli se k tomu dá sehnat něco jako manuál nebo tak něco v češtině?protože to mam všechno anglicky a neco si přeložim ale ne všechno a nevim co to auto umí a neumí a treba má neco co by se mi mohlo hodit jen to neumim použít...
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Návod ti pošlou přímo z BMW, stačí jen si o něj říct na http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/bmw_owne ... ction.html

Kontrolka - zajeď na diagnostiku, u takového auta je to základ.

Servis - projdi si tady sekci Služby/doporučení, jsou tam konkrétní servisy i zkušenost členů s nimi.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dacud »

zavolej si do renocaru a oni ti poslou manual zdarma v cestine... myslim ze to maji aji na strankach... posilaly me to driv na e46.
wowar

#4 Příspěvek od wowar »

Tak s tím návodem sem teda čekal větší problémy..:)a se zbytkem se snad nějak poperu...fakt nerad bych to auto sku*vil jen protože sem si nedojel na diagnostiku...doufam taky ze to bude delat nejakou blbosti a ze to nebude nic velkýho:)
majkouch

#5 Příspěvek od majkouch »

ty kokos, tak to se nečte dobře o těch potížích...

návod ti pošlou, to je fakt, bohužel jen na DVD, jako knížku za to chtěj něco kolem litru, takže já bral DVD zadáčo a vytiskl si to, abych to měl na papíře s sebou, občas ten počítač vyhodí nějakou zajímavou chybku a já pak nevěděl co s tím (třeba doplňte kapalinu do ostřikovačů :lol: )

auto jede docela na pytel kdyz de do tahu tak se rozklepe nekdy to trvá chvilinku někdy i pár minut a pak se to dá do pořádku

stalo se mi něco podobnýho jednou, hned po koupi, tankoval sem u Agipu natural 95, když sem neměl šanci dojet na OMV, od tý doby nic takovýho, vyměnil sem olej a beru jen Carreru 100...

jináč servis neporadím, jezdím do Varů do BMW, což máš z ruky :(
wowar

#6 Příspěvek od wowar »

včera sem to ještě v práci objednal a tam o i píšou že to posílaj na dvd a hned mě napadlo to co jsi stím provedl ty:)já sem si říkal že by to mohlo bejt benzínem ale stejně to chci hodit někam do servisu protoze jsem zjistil jak se měří olej a mám to tak nad půlkou a vůbec nevim jakej v tom je a pak aby mi zjistili co z tou bláznivou kontrolkou...za chvíli stejně začne zima a tu auto uvidí jed přez okno dílny tak abych to měl na jaro připravený
BudVlad

#7 Příspěvek od BudVlad »

Doporučuji ti koupit si diagnostiku. Když mi odešlo benzinové čerpadlo (HPFP), zaplatil jsem za diagnostiku u BMW kde jsem auto koupil 1200 Kč a nevěděli si s tím rady. (Od té doby jezdím na sevis do Německa.) Já mám v autě N53B30, který má stejné problémy jako N54 kromě problému s turby. Mám najeto necelých 60K km a již jsem měnil čerpadlo, O2 senzor a 3x zapalovací cívku. Podle toho jak popisuješ problém bych to odhadnul na zapalovací cívku. Diagnostika ti řekne který válec to je. Cívka stojí 1105 Kč.
Obrázek
wowar

#8 Příspěvek od wowar »

BudVlad:a kde se dá sehnat nějáká kvalitní diagnostika???proto tak váhám kam to dát...už se mi to stalo u VW že sem narazil na špatný servisy a u BMW bych se tomu rád vyhnul...Servisovat to v Německu by mi asi vůbec nevadilo ale německy umim tak 3 slova a anglicky bych se snima možná domluvil ale stejně by asi úplně nevěděli co po nich chci...musim to ale nějak pořešit než začne mrznout a sněžit...protože to nechci nechávat na jaro abych pak mohl jen sednout a jezdit:)motor ani nevim jakej v tom mam je to r.v.2008 a najeto má teď 117xxx.
BudVlad

#9 Příspěvek od BudVlad »

Diagnostiku dostaneš na eBay, já jsem koupil BavarianTechnic. Motor tam máš N54 twin turbo. Německy neumím, domlouvám se anglicky. Doporučuji ti podívat se na e90post.com/forums/. Je tam sekce N54 kde se dozvíš hodně informací.
Obrázek
Zombik

#10 Příspěvek od Zombik »

jako servis můžeš zkusit Čermáka v Jihlavě, dělá BMW, vcelku byli kluci spokojení a máš to kousek..
thomas

#11 Příspěvek od thomas »

čau,

servis klidně zkus Horimex, Vysoké Mýto, myslím že budeš spokojen, přístup a jednání na jedničku, kvalita servisu také. I ve zkušenostech se servisy jen kladné ohlasy..
Odpovědět