Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36: nevrací se volant
Zdravíčko pánové, mám problém na parkovišti před obchoďákem se mi dva tmavší spoluobčané snažily dostat do auta sice jsem na ně zařval, tak utekly, ale stihli mi odloupnout horní ozdobnou lištu na čelním skle. Sice nevím, co dělali, ale oddělali mi horní lištu čelního skla cca 10 cm od strany řidiče a odlepily kousek čelního skla v levém horním rohu (hajzlové jedni za…..). A teď problém krapet mi tam zatíká. Můžu si to nějak zalepit to sklo sám nebo musím někde raději do autoskel případně nemáte nějaké reference na někoho v okolí Ostravy. Jedná se o e36.
A moc se omlouvám pokud to sem nepatří.
A moc se omlouvám pokud to sem nepatří.
Děkuji moc za rady, asi budu muset ho někde nechat přelepit a nevíte kolik se to tak pohybuje?
A Dneska, aby toho nebylo málo jsem měl malou kolizi, kterou jsem nezavinil já, ale teď k věci dostal jsem ránu zleva do nárazníku odletujícím kusem podstavce od přenosné značky z pod kol kamionu(Bohužel kamion pokračoval dál vesele v cestě takže si můžu tak akorát čuchnout), a mam prasklý nárazník, nadkolí, rozbitou mlhovku, ale bohužel i ohnutou tyčku řízení ( http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=32&fg=25 díl číslo 5.) o kterou se to zastavilo. Je mi jasné, že tu tyčku musím objednat a vyměnit a předpokládám, že je lepší jí vzít i s dílem č. 7. A další co mám ještě za problém, volant se mi přestal vracet. Posilovač posiluje, protože jde lehce otáčet volantem, poraďte, čím to může být? A asi výměna té tyčky nepomůže k nápravě že? Budu vděčný za každou radu.
A Dneska, aby toho nebylo málo jsem měl malou kolizi, kterou jsem nezavinil já, ale teď k věci dostal jsem ránu zleva do nárazníku odletujícím kusem podstavce od přenosné značky z pod kol kamionu(Bohužel kamion pokračoval dál vesele v cestě takže si můžu tak akorát čuchnout), a mam prasklý nárazník, nadkolí, rozbitou mlhovku, ale bohužel i ohnutou tyčku řízení ( http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=32&fg=25 díl číslo 5.) o kterou se to zastavilo. Je mi jasné, že tu tyčku musím objednat a vyměnit a předpokládám, že je lepší jí vzít i s dílem č. 7. A další co mám ještě za problém, volant se mi přestal vracet. Posilovač posiluje, protože jde lehce otáčet volantem, poraďte, čím to může být? A asi výměna té tyčky nepomůže k nápravě že? Budu vděčný za každou radu.
Ahojky, tak jsem nakonec zjistil, že krom tyčky řízení mi to posunulo rameno(prostě ho víc zarazilo do toho silentbloku) tak jsem se nasral a koupil ramena, tyčky řízení, ty sylenty a samo ty tyčky řízení vše od meyle, tak jsem snad neudělal chybu. Sehnal jsem i přední tlumiče, protože mi na té levé vytekl tento týden. takže se vrhnu na opravu jen vás chci poprosit nebyla by nějaká dobrá duše v okolí Ostravy , která by zapůjčila stahovák pružin. Příští týden jsou prázdniny tak mám v práci volno tak bych to chtěl vyměnit. Mám se něčeho bát, nebo je to celkem v pohodě, nebo to mám raději někomu svěřit?
Díky za radu s těmi kurty, šlo to parádně, jen u ramen byl krapet problém né a né ho vyndat z nápravnice, ale jinak to šlo ráz na ráz. Mám za sebou i geometrii, ale ten volant se prostě nevrátí, takže natočím kola a můžu jezdit pořád dokolečka, nevíte co s tím? Servo posiluje, otáček koly jde zlehka.
Problémem je rozdíl odklonů skoro o stupeň a hlavně rozbíhavost přední nápravy. Řekl bych, že při opravě něco neklaplo. Uvedl bych do souladu odklony a nastavil přední nápravu sbíhavě do intervalu 1/2 až 1/1 maxima.
Geometrie se dělala na prázdným autě nebo na zatíženým dle standardů BMW? Nemám teď k dispozici parametry, ale mylím, že na zadku a LP jsou o dost přešvihlý odklony i pro auto zatížený. O prázdným ani nemluvě.
Geometrie se dělala na prázdným autě nebo na zatíženým dle standardů BMW? Nemám teď k dispozici parametry, ale mylím, že na zadku a LP jsou o dost přešvihlý odklony i pro auto zatížený. O prázdným ani nemluvě.
No napadá mně jedna věc u toho levého šel dost na fest ten šroub co drží tlumič a těhlici(ten co je vejš) takže asi to tam trochu obrousím(na tlumiči tu misku ať to tam má vůli) to vy snad pomoct mohlo ne a když t přibrousím i na tom pravém tak tam půjde trošku ten odklon poštelovat ne? Je nějaký převod, kdy bych ten -1° převedl na nějakou míru abych věděl jak moc jsem to narovnal? teď právě koukám do jak na to a tam je -30´+-30´ tak bych to tak na ten -1 chtěl nastavit. A u zadní koupím ty nové šrouby a nechám seřídit.