Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 dočasný výpadek tacho

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fizzer

#1 Příspěvek od fizzer »

zdar, dneska se mi přihodila zvláštní věc, asi na 1500 m přestal fungovat tachometr (a s tím i ekonoměr a počítadlo km). pak jsem na světlech zhasnul motor a znova nastartoval, při rozjezdu nic ale asi po dalších padesáti metrech naskočil a fungoval normálně až domů.

hledal jsem na googlu, ale zpravidla jsem našel jen situace kde přestal fungovat na furt. na co se mám zaměřit? čidlo v diferáku vypadá zvenku normálně, ještě jdou hlasy že to může dělat některý čidlo ABS, kontrolka nesvítila a ABS funguje (jindy, dnes jsem ho nezkoušel).

jinak taky mi nefunguje self-test budíků (zmáčknout trip reset a zapnout klíček do polohy 1), jen se mi vymaže tripmetr. stejně tak nefunguje vymazání servisního intervalu (LEDky) drátem, už jsem to tu oboje řešil a nevyřešil. může to mít nějakou spojitost?

díky.
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Možná budeš mít volnější kontakt u konektorů. Zkus vyndat budíky a znova zapojit. Ev. můžeš pročistit kontaktolem.
aigo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aigo »

mequi píše:Možná budeš mít volnější kontakt u konektorů. Zkus vyndat budíky a znova zapojit. Ev. můžeš pročistit kontaktolem.
presne tak . jenze v pristrojovce sou ty konektory 3. ted zalezi jestli mu zhasne vsechno tak to konektorem asi nebude myslim tim ukazatel paliva otacky a rychlost
fizzer

#4 Příspěvek od fizzer »

ne, jenom rychloměr a ekonometr, zbytek fungoval normálně.

kontakty zkouknu, ale na poklepání nereagoval.
fizzer

#5 Příspěvek od fizzer »

kontakt za budíkama je OK.

povedl se mi i ten test přístrojů, asi jsem byl předtím levej (i když je mi to divný, na pět pokusů)... krom toho že zadrhává ručička otáčkoměru cajk.

co dál? :?
TeggyM3

#6 Příspěvek od TeggyM3 »

Mám stejný problém taky mi nefunguje a občas naběhne, zítra jdu kontrolovat impulsní smínač tachometru na difu.. Má někdo nějaké tipy čím nebo jak se to dá opravit? zkusím to vytánout pročistit a zkontrolovat
Odpovědět