Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 316i zhasinanie pocas jazdy
-
Nazdar,znami ma e46 316i n42 motor a zacal mat problemy s motorom,ktore sa prejavuju najma trhanim motora,ktore vedie k zhasnutiu a v zapati pri startovani sa niekedy stane ze nenatoci ani na 5x krat.Bol na diagnostike a ta ukazala,ze je zly snimac polohy vackoveho hriadela.Ten vymenil avsak nepomohlo.Mate niekto nejaky tip,pretoze pri podobnom nazve temy na inych strankach sa pise o vahe vzduchu atd. resp.ci to nemoze mat suvis s DME aj ked diagnostika to nepotvrdila.oba snimace polohy vackoveho hriadela vymenene.ktore z tych dalsich zavad by to mohli byt najskor,pretoze spolu investicia lambda a skrtiaca je dost obnos inak este k tomu problemu,ked sa auto zohreje a drzi sa v otackach vyssich tak to nerobi tak casto resp.niekedy vobec...avsak ak nie je zohriate a zhasne tak to nejde natocit az po nejakej dobe.dik za pomoc
- Přílohy
-
- diagnostika.jpg (171.08 KiB) Zobrazeno 961 x
-
- Kontaktovat uživatele:
marosh2000 píše:Nazdar,znami ma e46 316i n42 motor a zacal mat problemy s motorom,ktore sa prejavuju najma trhanim motora,ktore vedie k zhasnutiu a v zapati pri startovani sa niekedy stane ze nenatoci ani na 5x krat.Bol na diagnostike a ta ukazala,ze je zly snimac polohy vackoveho hriadela.Ten vymenil avsak nepomohlo.Mate niekto nejaky tip,pretoze pri podobnom nazve temy na inych strankach sa pise o vahe vzduchu atd. resp.ci to nemoze mat suvis s DME aj ked diagnostika to nepotvrdila.oba snimace polohy vackoveho hriadela vymenene.ktore z tych dalsich zavad by to mohli byt najskor,pretoze spolu investicia lambda a skrtiaca je dost obnos inak este k tomu problemu,ked sa auto zohreje a drzi sa v otackach vyssich tak to nerobi tak casto resp.niekedy vobec...avsak ak nie je zohriate a zhasne tak to nejde natocit az po nejakej dobe.dik za pomoc
Rozhodně by to chtělo novou LS a podivat se na to proč to píše ty ventily
Dělalo to i moje 330Ci.. když jsem někde jel a vjel do nějaké nerovnosti, tak mi na chvíli vypnul motor a po sekundě zase naskočil. Během toho se mi rozsvítilo varování elektronického řízení motoru, které pak také okamžitě zhaslo.
Nejhorší na tom je, že jakmile se toto stane, tak se rozhodí synchro DME s EWS modulem (imobilizér) a motor pak nejde třeba 5 minut natočit.
A je jedno kdy to auto pak startujete.
Problém u mě byl jasný... zanesené kontakty na řídící jednotku motoru (DME). Test si můžeš udělat naprosto jednoduše, jak jsem ho udělal já.
Nastartuj motor, otevři kapotu a jebni do krabičky, kde je uložená jednotka DME. Když já tohle udělal, tak mi zhasl motor a tudíž jsem věděl co je špatně. Pomohlo pouhé pročíštění
Nejhorší na tom je, že jakmile se toto stane, tak se rozhodí synchro DME s EWS modulem (imobilizér) a motor pak nejde třeba 5 minut natočit.
A je jedno kdy to auto pak startujete.
Problém u mě byl jasný... zanesené kontakty na řídící jednotku motoru (DME). Test si můžeš udělat naprosto jednoduše, jak jsem ho udělal já.
Nastartuj motor, otevři kapotu a jebni do krabičky, kde je uložená jednotka DME. Když já tohle udělal, tak mi zhasl motor a tudíž jsem věděl co je špatně. Pomohlo pouhé pročíštění

-