Vyměnil jsem trubku od chlazeni do turba byla prasklá novej vzduchovej filtr mam ale proste to jede jako když nejede. Minulej tejden to dva dny jelo normalně pak to škublo škublo a už to zas jelo bez tahu.
dosti málo informací takhle to může být milion věcí, máš nějaké další postřehy? kouří, smrdí, chlastá atd. bohužel křištálovou kouli nevlastním Ale možná ti pomohu, nesvítí ti chyba na vstřikovací soustavě? případne neprosakuje říd. vstřik? měl jsem podobný problém auto najendou stratilo tah a nikde žádný dostupný výkon, po výměně tekoucího říd. vstřiku se problém už neobjevil, je pravda, že jsem taky rovnou vyčistil to čidlo v parohách sání(tuším nějaké teplotní či co)
turbo u tds má chlazení? hm, chce to víc info, u tds to může být cokoliv.. váha vzduchu, čerpadlo, předvstřik, rozvody, vstřiky, špatný tlaky, egr a mnoho a mnoho dalšího..
Právě že nekouří nechlastá. Začlo to tak že jsem jel do kopce a najednou jako když pustim plyn spadly otáčky aktualní spotřeba zůstala pod 10 a jelo to max 110 pak rovinka a zas normalka. Pak po měsíci jsem předjížděl auto a při otáčkách kolem 3 mi to zas udělalo ale pak to hned zas jelo no ale zas po nějáký době to udělalo znova a už se to prostě rozjíždí a jede jak šnek. Občas se stane že to jeden den jede normálně ale pak zas nic včera mi to dělalo že jsem měl plnej plyn a nejelo to ale opčas jako by to dostalo nějakej impuls a cuklo to jako že to pojede ale zas nic
Co se týče toho ovládání, jak je to dělané? Když budu počítat s tím, že podtlakové vedení je OK, jak je to v turbu? Je tam klasicky mechanické táhlo ovládané podtlakem? A ještě jedna věc, když chci vyndat vstřiky, bude lepší sundat sání a zrovna ho pročisit, že???
Pokud vím, tak je to přesně jak píšeš, to ovládání je otvíraný podtlakem..
To sání musíš sundat určitě, už jsem taky byl u vstřiků a nedokážu si představit, že bych je vyndaval s nasazeným sáním..
A když už jsme u těch TDS, už mě stále nebaví leštit 5.té dveře, jsou na nich jakoby dehtové tečky, máte s tím někdo zkušenost, co to může způsobovat? Je fakt, že to drobek hulí, když mu naložím... A další věc, přestal mi ukazovat palivoměr, prostě leží na nule a svítí hladové oko, máte nějaký tip, na co se zaměřit?
Pokud vím, tak asi každý diesel špiní zadní část auta, takže ti nic jinýho než leštit nezbyde nebo jestli existuje nějakej odmašťovací přípravek, kterej to pak aspoň chvíly udrží čistý nevim..
A s tím palivoměrem to bude nejspíš plovák v nádrži: vyzkoušet, proměřit popřípadě vyměnit..
a nepřehřívá se ti náhodou? Stačí tak milimetr za těch 90° a přestane to táhnout. mě tohle dělá když se mi přehřeje, vyměnil sem viscu a je to o dost lepší. Ještě by bylo dobrý vyndat ten největší chladič a pročistit ho vodou se sodou třeba.
Tompo píše:na co mám tedy zaměřit pozornost? nějaký podtlak ventil?
taková mosazná bakule u turba a od ní vede k turbu táhlo.Vyzkoušet,jestli s tím rukou hneš (jde to stuha) a pak jak to chodí v provozu.Ovšem nejlepší zkouška je napojit na okruh tlakoměr do cca 1,5 Bar a sledovat v jakých režimech a kolik turbo tlačí
Ještě mám jeden tip, jestli máš váhu vzduchu, tak jí zkus odpojit a je t bez ní.. když to pojede, bez váhy, tak já máš akorát zasranou, stačí vyčistit, zalepit EGR a je hotovo..