Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak Namotat Kolečko ve m-kovem volantu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
krejcia1
Klubové ID: 2531

#1 Příspěvek od krejcia1 »

Ahoj nemáte náhodou nekdo skušenost s namotáním toho kroužku který je součástí volantu a propojuje airbag a ovládání klaksonu? Já jsem to rozmotal a pak jsem to namotal klasicky jako jojo, ale teď když zatáčim tak mi v tom loupe a křupe a občas to jde na jednu stranu víc ztuha. Je to na E36 Coupe a volant je mkovej pofaceliftovej, díky za Vaše rady.
radekc

#2 Příspěvek od radekc »

Musíš kroužek zprávně nasadit, aby šel otočit o 2 otáčky na každou stranu, mohlo se ti třeba stát že to máš špatně spočítany a na jednu stranku už ten pás uvnitř škrtíš a na druhou stranku je ještě otáčka volná
krejcia1
Klubové ID: 2531

#3 Příspěvek od krejcia1 »

To jsem myslím udělal správně, chvíli to bylo v pohodě, začlo to dělat asi po měsíci, mě se zdá. že by se to nemělo namotávat jako jojo, ale že by se měl po určitejch otáčkách ten pásek odnout a namotávat na opačnou stranu a pak zase naopak, ale právě nevim po kolika otáčkách.
radekc

#4 Příspěvek od radekc »

Bud se namotává na stred nebo se jakoby prilepuje k vnejsi strane, krajni polohy krouzku jsou kdyz je pasek naplno namotanej na stred nebo nacpanej k okraji. Kdyz das krouzek do krajni polohy tak ho vrat o 2 otacky a jsi +- na spravny pozici pro nasazeni
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od _peper »

Pokud ti pod volantem křupe, tak jsi spíš kroužek špatně nasadil, není ve správné poloze, měl by tam být takový kolík na pružince, který do kroužku zacvakne. Pak by ti tam mohl ještě křupat konektor, který vypadl z držáku.
Odpovědět