Muže mi někdo prosím poradit,jak sundám zadní kotouč na E36 compact 1,8 Ti?Povolil jsem třmen brzd,imbus na kotouči a stále ho nemužu dostat dolu...Má vuli cca pul centimetru,ale pořád jak kdyby to tam ze vnitř držely pakny nebo něco Před pul rokem jsem ho normálně sundal a ted si stím prostě nevím rady...Díky
přesně tak, držej to pakny, za půl roku se v bubnu kotouče udělaj rantly. Vem kladívko a postupně ho kolem dokola poklepávej a nemusíš se bát..(ne na brzděnou plochu,ale na bok jak je přišroubovaný kolo..nevím jak bych ti to popsal..)a zároven ho rukou stahuj..
proč by do toho měl klepat, vždyť tam je samostav, který se poleví, pakny se stáhnou a kotouč jde pěkně dolů, pak už jen zase doladit, aby brzdila ručka dobře...
pak nemusí nic ladit.. jen to stáhne.. jak do toho bude klepat tak pakny budou odskakovat a postupně pude dolu. ale nic nenamítám povolení samostavu.. jen v mnoha případech aut samostav moc nefunguje..
Přikláním se k jednoduchému povolení skrz díru šroubu, je to otázka minutky a mlácení do kotouče a tahání násilým bych se raději vyhnul ať si ještě nepoděláš ty plechy, ve kterém drží pakny, v místě taho zacvakmutí trnu to bývá často vyrezlé a drží to silou vůle...
A ješte jeden dotaz,jak je to u předního kotouče?Urval se mi ten plechový štít a na nerovnostech to pěkně vybruje,je tam přichytlý na třech šroubech a asi to jen tak dolú nepújde
Ten plech je většinou vytrženej kolem šroubu, ale samotnej šroub povolit jde. Šroub vyndej, na něj podložku (větší než díra v plechu), protáhni plechem, pak druhou stejnou podložku a utáhni. Už to rezonovat nebude a výměnu plechů si nech, až budeš měnit ložiska
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Tak ložisko jsem vytáhl a plech je venku.Je popraskanej na více místech,podložky by to asi nezachránily..Zakládám asi nové vlákno,ale poradím mě někdo ještě prosím z výměnou uložení zadní nápravy na Compactu?..Vymontovat to asi pújde,ale dostat to tam zpátky Jen na to nějaký stahovák,nebo přípravek????