řešit něco takovýho bez diagnostiky je tak trochu masochismus //
vim no... ale jak říkám, nikoho s diag neznám a do servisu se mě to dávat nechce, neb (dle vlastních zkušeností i z jiných odvětví) tam zpravidla napáchaj víc škod než užitku

naposled mi nakukali lambdu a řekli si kilometr peněz... (bmw mělo být nepříliš drahé a spolehlivé přemisťovadlo... jo, jsem socka)
odpojoval jsem váhu, lambdu, senzor klapky, filtr jsem vytáh (papírák v origo boxu), a nikdy nic, ten motor se s tim hnedka srovnal... akorát když jsem odpojil naráz lambdu i váhu, tak začly otáčky oscilovat mezi 500 a 1200, ale i to se po chvíli srovnalo... lambda je nová (byla asi fakt blbá, neb po výměně mi rapidně klesla spotřeba - na asi 7l kombinace a 9,5 praha - ale tento problém přetrval i po několikerém odpojení aku)
svíce jsou nový (NGK BKR6EK), starý byly víceméně čistý a opálený všecky stejně (dělalo to i na ně) akorát na pátym válci měla bůhvíproč popraskanej ten porculán...
tipnul bych si, že je to nějak závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu... v zimě to dlouho nedělalo (tak jsem myslel že se to vyřešilo tou lambdou), začlo to zas před cca 14 dněma když jsem jel 300 kiláků v dešti...
jinak ten motor tahá fakt dobře, komprese jsem neměřil ale nad ty magický 3tisíce jede jak pila až do červenýho, bez vibrací atd... akorát nad 180 se začíná klepat celý auto, jen si myslim že to je spíš dé jedničkou nebo těma rezavejma plecháčema co na tom mám
chtěl jsem včera udělat video, ale vždycky jsem deset minut jak trubka seděl v natočeným autě, a ta mrcha nic, no znáte to
jinak taky bych si tipnul na blbou směs, neb mi přijde že to poslední dobou při ubrání trošku postřeluje do vejfuku... víc než předtim. zkusim večír zase číhat s foťákem, kdyžtak sem dám video.