Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Brzdy e36 328i
Zdravim, je mozne, ze takovehle tema tady nekde je, ale asi jsem hledal blbe. Potreboval bych poradit co se tyce brzd. Mam v planu investovat do brzd, ale nevim jake. Rozpocet je 20-30 tis. Slysel jsem, ze bremba trosku vic reznou, nebo ze feroda jsou za chvili kvalitni vrtule, ale nic podlozeneho.. Nekod nejake zkusenosti? Mozna to nekomu prijde jako blbost, ale jde mi trochu aji o optickou stranku(aby byly vetsi kotouce). 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
za 20 - 30 tisic pujde sehnat nejakej slusnejsi brzdovej set
v tvym pripade bych sel do klasickych emkových brzdicu
pro tebe asi nejlepsi pomer cena/vykon/kvalita 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
300mm kotouče z E46 mám na Compactu, mohu jen doporučit. Levný upgrade. Brzdiče a desky zůstavají stejné, stačí na vrakáči sehnat držáky brzdičů.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
sa-tan666 píše:ja budu ted davat 325mm na predek a mozna pokud to nebude nejakej zadrhel tak i 320mm zadek z E46 330
o vykendu asi test
Doted sem hledal ako prerobit sustavu na vedsie kotuce, a ty to sem naspinu takto strelis

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=95220
bol by som rad keby si mi poradil.
-
- Kontaktovat uživatele:
no ja to vycetl tu http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E36.html
Jak si na to přišel? Ja jsem s nima vydržel 20 min na brněnským okruhu, potom něco od brzd začalo pískat, tak jsem přestal tolik brzdit, schladlo to a v pohodě, nejsou skroucený. Kotouče se vypekly do červena (rezavý kraje jsou načervenalý). Podle mě ideální varianta na běžný ježdění s jistotou, že se nezkroutí.gs500e píše:ATE powerdisk nedoporučeno, kroutí se a nevydrží moc
P.S.: zrovna dneska jsem měřil tlošťku předních chlazených na e36 a nemůžu nikde najít min. Kolik, že to je?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
radekc píše:Jak si na to přišel? Ja jsem s nima vydržel 20 min na brněnským okruhu, potom něco od brzd začalo pískat, tak jsem přestal tolik brzdit, schladlo to a v pohodě, nejsou skroucený. Kotouče se vypekly do červena (rezavý kraje jsou načervenalý). Podle mě ideální varianta na běžný ježdění s jistotou, že se nezkroutí.gs500e píše:ATE powerdisk nedoporučeno, kroutí se a nevydrží moc
málo brzdíš

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
radekc píše:Jak si na to přišel? Ja jsem s nima vydržel 20 min na brněnským okruhu, potom něco od brzd začalo pískat, tak jsem přestal tolik brzdit, schladlo to a v pohodě, nejsou skroucený. Kotouče se vypekly do červena (rezavý kraje jsou načervenalý). Podle mě ideální varianta na běžný ježdění s jistotou, že se nezkroutí.gs500e píše:ATE powerdisk nedoporučeno, kroutí se a nevydrží moc
P.S.: zrovna dneska jsem měřil tlošťku předních chlazených na e36 a nemůžu nikde najít min. Kolik, že to je?
pouze převzatá zkušenost, jeden kluk to měl na bmw e36 328 kombi a prý mu vydržely méně jak obyč ate, a brzdný účinek také o nic moc lepší
taktéž kamarád co dělá v servise říkal, že si powerdisk oblíbili mladí kluci a nechávají si to montovat na své tuzing káry, aby to lépe vypadalo, ale jinak je mění daleko častěji než obyč kotouče
jinak nemůhu ze své vlastní zkušenosti posoudit
osobně jsem ted měnil kotouče na tds a dal jsem si tam obyč ate
příští rok budu měnit na 328 a zkusím kotouče zančky PEX, prý dobrá kvalita za rozumný peníz, tak uvidíme jak se to vystříbří