Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90/Ukazovatel paliva blbne

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kallon

#1 Příspěvek od Kallon »

Ahojte,
pred dvoma tyzdnami sa mi stala taka nemila vec, ze "sikovna" obsluha na Shell-ke do takmer prazdnej nadrze (cca 10l nafty) mi natankovala asi 30l Natural 95 kym si vsimla ze nespravne tankuje. S autom nebolo pohnute ani startovane, odtiahlo sa do servisu. V servise mi benzin vytiahli. A to tak, ze uvolnili podavacie a hlavne cerpadlo paliva a cez ich otvor sa benzin vytiahol. Boli odpojene aj kable ku cerpadlam. Pocas servisovania som nemal startovaciu kartu v skrinke.

Odvtedy mi blbne ukazovatel paliva. Po tom ako natankujem plnu nadrz, tak po cca 5km mi klesne rucicka o 2 palicky (!) a potom po 10 km vyjde o jednu palicku. Nakoniec po cca 50km mi klesne na 3 palicky a od tohto momentu mi uz palivo ukazuje normalne. Tankovanie aj spotreba je realna. To znamena ze ked ukazuje 1/2 nadrze tak natankujem cca 33-34l

Podla mna je to nejaka blba chyba hladinomera, len netusim na akom principe funguje. Budem vdacny za kazdu rady predtym ako to dam do servisu. :wink:
Odpovědět