Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Stranky
Za mě - pokud dáš na své stránky odkaz sem, tak nejsem proti. Pokud bys chtěl zveřejňovat celé FAQ a návody, tak bych ty stránky nejdřív rád viděl, ale jsem spíš proti. Není totiž umění udělat stránky a nějaké hodnotné informace (v tomto případě FAQ) tam nakopírovat odjinud. Trochu mi to zavání chlubením se cizím peřím - nic ve zlém 
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
-
Kami1
- Klubové ID: 2167
ROBi: ano je tu vše, 16% informací a 80% bordelu a keců
Dan td, mrJekill:
myslím, že váš názor je mylnej,
z morálního principu máte pravdu, ale je potřeba se zamyslet nad podstatou internetu:
když budu chtít, tak celý FAQ komplet zkopčím na svoje stránky,
v textech občas pozměním nějaký to slovo a budu to považovat za svoje dílo.
skuteční autoři mohou nadávat, ale to je tak vše.
Afri tu slušně požádal a zveřejnění odkazu na zdroj považuje jako samozřejmost, to je podle mě zcela postačující.
Zákaz ho akorát bude motivovat k tomu, aby příště tak slušnej nebyl...
pokud neco považujete za své duševní vlastnictví, nedávejte to na net.
toto je můj názor, autorů FAQ si vážím
Dan td, mrJekill:
myslím, že váš názor je mylnej,
z morálního principu máte pravdu, ale je potřeba se zamyslet nad podstatou internetu:
když budu chtít, tak celý FAQ komplet zkopčím na svoje stránky,
v textech občas pozměním nějaký to slovo a budu to považovat za svoje dílo.
skuteční autoři mohou nadávat, ale to je tak vše.
Afri tu slušně požádal a zveřejnění odkazu na zdroj považuje jako samozřejmost, to je podle mě zcela postačující.
Zákaz ho akorát bude motivovat k tomu, aby příště tak slušnej nebyl...
pokud neco považujete za své duševní vlastnictví, nedávejte to na net.
toto je můj názor, autorů FAQ si vážím
To,že skuteční autoři mohou pouze nadávat,není tak docela pravda.Autorskými zákony se zabývám už patnáct let.
Ať mě Afri opraví,pokud se mýlím,ale mám pocit,že by se jednalo o stránky typu: http://www.mojesuprkara-bmwE36.webzdarma.cz nebo tak nějak,kde by měl náctiletý kluk pár fotek svého polorozpadlého auta a dále kopii FAQ doplněnou o pravopisné chyby.
Jestliže se mýlím,předem se hluboce omlouvám
Ať mě Afri opraví,pokud se mýlím,ale mám pocit,že by se jednalo o stránky typu: http://www.mojesuprkara-bmwE36.webzdarma.cz nebo tak nějak,kde by měl náctiletý kluk pár fotek svého polorozpadlého auta a dále kopii FAQ doplněnou o pravopisné chyby.
To,že skuteční autoři mohou pouze nadávat,není tak docela pravda.Autorskými zákony se zabývám už patnáct let.
Jak tu někdo psal, tak celkem přehledně je to tady. Pokud si někdo zadá sekci FAQ, má to pěkně po kupě. A třeba já (a myslím, že i ostatní, co do FAQ přispěli), to psali právě pro BMWklub.
Tzn. pokud někdo na svých stránkách uvede odkaz sem na FAQ, nemám proti tomu nic. Ale asi by mi vadilo, kdyby někdo zvyšoval informační hodnotu svých stránek tím, že tam nakopíruje něco, co tady pár lidí tvořilo několik let. A bude na svoje stránky lákat lidi s tím, že tam má spoustu super návodů, to podle mě není fér.
Proto jsem i psal, že bych stránky rád viděl, pokud budou mít hlavu a patu, nemám problém mu tam něčím přispět. Ale taky se trochu bojím toho, že to budou stránky na doméně typu webzdarma, kde nic jiného hodnotného než to, co nakopíruje odjinud, nebude.
Já na svoje stránky v podpisu taky dávám jen "svoje" věci. Celkem věřím tomu, že by mi autoři jiných FAQ i odsouhlasili zveřejnění jejich příspěvků, ale nevidím k tomu důvod.
Prostě založit si stránky, jejichž jediným obsahem bude to, že se tam zkopírují věci odsud nemá podle mě logiku, no
Tzn. pokud někdo na svých stránkách uvede odkaz sem na FAQ, nemám proti tomu nic. Ale asi by mi vadilo, kdyby někdo zvyšoval informační hodnotu svých stránek tím, že tam nakopíruje něco, co tady pár lidí tvořilo několik let. A bude na svoje stránky lákat lidi s tím, že tam má spoustu super návodů, to podle mě není fér.
Proto jsem i psal, že bych stránky rád viděl, pokud budou mít hlavu a patu, nemám problém mu tam něčím přispět. Ale taky se trochu bojím toho, že to budou stránky na doméně typu webzdarma, kde nic jiného hodnotného než to, co nakopíruje odjinud, nebude.
Já na svoje stránky v podpisu taky dávám jen "svoje" věci. Celkem věřím tomu, že by mi autoři jiných FAQ i odsouhlasili zveřejnění jejich příspěvků, ale nevidím k tomu důvod.
Prostě založit si stránky, jejichž jediným obsahem bude to, že se tam zkopírují věci odsud nemá podle mě logiku, no
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
-
Kami1
- Klubové ID: 2167
máš pravdu fér to není,
ale když něco hodíš na net, tak prostě musíš počítat s tím, že si to někdo bez tvýho souhlasu přetáhne
mrJekill: tak se ukaž: http://www.mojesuprkara-bmw-e36.webzdarma.cz/
PS: Dantd: Omlouvám se za tu drzost, pokud mr Jekill se mnou neuspěje, tak to potom sám smáznu
ale když něco hodíš na net, tak prostě musíš počítat s tím, že si to někdo bez tvýho souhlasu přetáhne
mrJekill: tak se ukaž: http://www.mojesuprkara-bmw-e36.webzdarma.cz/
PS: Dantd: Omlouvám se za tu drzost, pokud mr Jekill se mnou neuspěje, tak to potom sám smáznu
-
Afri
- Klubové ID: 2734
Zdravim, v zadnem pripade mi neslo o to, abych se chlubil cizim perim, jak nekdo rikal. Ani svym autem. Ani nicim jinym. Domena by byla asi na webzdarma, nevidim duvod, proc ne. Ahle hlavni myslenka je trosku jina. Kdyz se vratim par let zpatky, kdy jsem patril mezi lidi, co poznaj BMW spis podle znaku, nez cehokoli jineho a maj bordel v tom, co znamena oznaceni napr. 320i. Rozhodne jsem v te dobe nepatral zrovna po BMW klubu. Slo mi hlavne o stranku pro lidi, kteri tomu vubec nerozumi, ale chteji se o tom dozvedet alespon nejaky zaklad, na kterem se da stavet.. Proste jen strucna stranka, kde je rozdeleni na rady.. na generace atd.. u kazdeho modelu pridat nejakou tu tabulku s motorama, co se da toho cpali.. nejakou tu fotky.. a co se tyce FAQ, tak jsem chtel kopirovat hlavne stranku co se tyce MPaketu, protoze je to tam napsane hodne dobre(poklona autorovi).
Jak uz jsem rekl. Nemam v planu prohlasovat se za velkeho znalce BMW, zdroje by byly napsane jak na hlavni strance, tak pod jednotlivyma clankama. Mozna se to nekomu muze zdat jako nesmysl, ale puvodne to mela byt jen takova blbost do skoly, pak jsem to ale ukazoval nekolika lidem(co tomu praveze vubec nerozumeli) a zajimalo me, jestli z toho neco pobrali. Reakce byly docela dobre a dokonce se jich par zacalo o BMW zajimat vic. Jestli se to nekomu zda jako mesiastvi, tak se taky plete.. spis me bavi zkouset stranky a delat cokoli, co se tyka BMW.
A jak uz nekdo rekl, tak myslim, ze kazdy zvladne registraci do BMWklubu a parkrat zmacknout Ctrl C,V..
Ve chvili, kdy se to nebudu stydet dat na net, tak prvni, komu poslu odkaz budete vy. A pokud se to nebude libit nekomu, kdo ma s obsahem co docineni, tak to samozrejme stahnu, nebo predelam.
Snad touhle myslenkou nepobourim moc lidi.
PS: jestli jsem nasekal moc chyb, tak sorac, ale pisu narychlo pres mobil.
Jak uz jsem rekl. Nemam v planu prohlasovat se za velkeho znalce BMW, zdroje by byly napsane jak na hlavni strance, tak pod jednotlivyma clankama. Mozna se to nekomu muze zdat jako nesmysl, ale puvodne to mela byt jen takova blbost do skoly, pak jsem to ale ukazoval nekolika lidem(co tomu praveze vubec nerozumeli) a zajimalo me, jestli z toho neco pobrali. Reakce byly docela dobre a dokonce se jich par zacalo o BMW zajimat vic. Jestli se to nekomu zda jako mesiastvi, tak se taky plete.. spis me bavi zkouset stranky a delat cokoli, co se tyka BMW.
A jak uz nekdo rekl, tak myslim, ze kazdy zvladne registraci do BMWklubu a parkrat zmacknout Ctrl C,V..
Ve chvili, kdy se to nebudu stydet dat na net, tak prvni, komu poslu odkaz budete vy. A pokud se to nebude libit nekomu, kdo ma s obsahem co docineni, tak to samozrejme stahnu, nebo predelam.
Snad touhle myslenkou nepobourim moc lidi.
PS: jestli jsem nasekal moc chyb, tak sorac, ale pisu narychlo pres mobil.
To má hlavu a patu.
Teď jde o to,aby ty stránky vůbec někdo navštěvoval a pobrali je roboti vyhledávačů.
Sám určitě víš,jak je těžké dostat odkaz na nějaké rozumné umístění ve vyhledávači,pokud za to nechceš platit,nebo použít roboty
Budeš muset známým dát přímé odkazy a smířit se s tím,že lidi budou stejně navštěvovat zavedené stránky.
Teď jde o to,aby ty stránky vůbec někdo navštěvoval a pobrali je roboti vyhledávačů.
Sám určitě víš,jak je těžké dostat odkaz na nějaké rozumné umístění ve vyhledávači,pokud za to nechceš platit,nebo použít roboty
Budeš muset známým dát přímé odkazy a smířit se s tím,že lidi budou stejně navštěvovat zavedené stránky.