Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výměna alarmu a imobilizéru v E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
chaotic

#1 Příspěvek od chaotic »

Ahoj, mám e36 z roku 1992. Alarm, který v autě je už při koupi nefungoval a od imobilizéru mám jen jeden čip - není v klíči je samostatně. Nerad bych čip někde ztratil a pak řešil co s nepojízdným autem. Proto bych obojí rád nahradil alarmem s imobilizérem. Na trhu je k dispozici obrovské množství různých alarmů, které jsou rozdílné cenou, kvalitou a já nevím čím ještě. Co vybrat, aby to bylo spolehlivé, nehoukalo, když venku zaštěká pes...apod.
Očekávám, že si dálkou odemknu dveře, klíčem nastartuju a pojedu...vystoupím, dálkou zamknu a dál se nestarám. Když to bude umět zařvat, že sem nechal otevřené okno nebo ho za mě zavře bude to příjemná věc, ale není to nutnost.
Elektrika mi sice není cizí, ale jestli by samo-doma výměna byla nějaká problematická, raději bych to nechal na někom, kdo tomu rozumí. Takže jestli někdo ví, kam s tím v okolí Mladé Boleslavi...

Díky za rady :-)
Afri
Klubové ID: 2734

#2 Příspěvek od Afri »

k imobilizeru: asi bys to musel tahat z jinyho auta, ale jestli chces alternativu, tak jeden clen dela nove klice i s Imobem a jestli mas rok vyroby 92, tak to bude jeste EWS1, ktery 100% umi. Zaroven ti muze udelat nove klice a zablokovat ostatni, jestli jich bylo vic. Teda alespon co vim.
K alarmu.. asi by to taky nebyla levna zalezitost a spravit by to jit melo.
Afri

#3 Příspěvek od Afri »

je to uzivatel FX, kdyztak se ho poptej v SZ.
chaotic

#4 Příspěvek od chaotic »

Vlákno s FX sleduju, ale před časem sem se dozvěděl, že prý čipy pro můj imo už se nevyrábějí, ale kdo ví...
Jen dodám, že imobilizér co v autě je, není originál BMW, takže když šel namontovat musí být i cesta jak ho dostat ven.

takhle vypadá čip k mému imobilizéru:
Obrázek
vsemick

#5 Příspěvek od vsemick »

no sám sem byl jednou samo domo (nebo spíš na silnici v Jeseníkách) nucen kuchnout imobilizér (E36 r.v.93) a najít na BOSCHáckým tišťáku bod který stačí uzemnit během otočení klíče do polohy start a auto mohlo jet.je to dobrý jako nouzovka když chcípne baterka v přívěsku a nebo jako skrytý vypínač - účinné by to ale bylo jen na totálního nekňubu.Nic ale nebrání doplnit to dalším systémem odpojujícím jakoukoli el. část auta a ten stávající nechat jako bonus navíc.
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Slavisimo »

Vytrhat z toho vsechny jednotky alarmu centralu imobilizeru a na origo central jen pripojit alarm nic vic nic min....Nerekl bych ze 92ka ma origo imobilizer v klici. Takze bych to resil pres klasickej alarm, procti si recenze a nabidku treba na levnealarmy.cz
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

to znám...měl jsem namontovanej imob. v Calibře a když jsem chtěl odjet bez ovladače tak jsem vyndal pojistku a frčelo to normálně :lol: Nechal jsem si to tenkrát namontovat tuším to byl Cliper imob. a po namontování mi technik řekl že když ten přívesek nebudu mít tak abych vyndal pojistku č.20 a normálně to pojede-a taky to fungovalo :lol: Pokud to není origo tak to jde normálně vytrhat a podle schéma to dát do původního stavu-většinou to jsou tak dva dráty vyhozený mimo origo a většinou je vidět kde se nacházely takže jen napojit zpět a maká to dál...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Rok 92 nemá ani EWS1, cokoliv je tam jako imobilizér, je dodatečná/příplatková montáž... Jediné co ta auta měla dřív, bylo "drive away protection", které spolupracovalo s centrálním zamykáním.
Afri

#9 Příspěvek od Afri »

potom se teda omlouvam, ze ventiluji nepravdy.. hluboce se stydim.. :)
ale zase jsem o neco chytrejsi
chaotic

#10 Příspěvek od chaotic »

Tak zatím sem našel docela zajímavého kandidáta na nový alarm a imobilizér. Líbí se mi na něm hlavně vystřelovací klíč. Má s ním někdo zkušenost?
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... 3-key.html
bibikuba

#11 Příspěvek od bibikuba »

chaotic píše:Tak zatím sem našel docela zajímavého kandidáta na nový alarm a imobilizér. Líbí se mi na něm hlavně vystřelovací klíč. Má s ním někdo zkušenost?
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... 3-key.html
To se mi taky líbí... :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Rádo se to láme v tom kloubu... je tam celkem málo masa, takže při vzpěru při startování nebo otočení v zámku se to časem asi vylomí. Existuje hodně verzí, kde výrobci udávají, jak je to nezničitelné, ale moje zkušenost je spíš horší.
chaotic

#13 Příspěvek od chaotic »

Mě spíš zajímala spolehlivost alarmu, ale i tohle je dobrá informace.
A koukám, že ovladač jde nahradit i jiným typem bez vystřelovacího klíče, takže to není až takový problém.
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Slavisimo »

Vystrelovak nebrat, uz zname -)

Dobry byly alarmy a centraly od FXe s diamant klicema na e36 :-) jen asi uz neni nabidka..i kdyz nektery funkce toho alarmu me iritujou to je pravda :twisted:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ony zas budou, ale Fx ted bez jedny nohy tezko neco zaridi, do toho ted jsou v Asii svatky...
Odpovědět