Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

hilfe s identifikací kabelů - UPDATE

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fizzer

#1 Příspěvek od fizzer »

už je to tak, koupil jsem vyrabovanou, vybrakovanou e36 :lol:
náhodou jsem tu narazil na nějakýho prapůvodního majitele, psal jsem mu zprávu jestli by byl ochotnej poskytnout mi nějaký info ohledně auta, ale zdá se že by nebyl :lol:

tak snad mi poradíte vy. po motorovym prostoru se mi plandá spousta kabelů, zpravidla stejnej typ konektoru, ale nepasujou do sebe, neb jsou lesbičky (obě samice). potřeboval bych zjistit, k čemu dané kabely slouží a co s nima podniknout.

viz fotky, spíš jen takový impresionisticky-surrealistický, neb mi to nějak nechtělo zaostřit :evil:
1) jakejsi asi dvoupin, vede někam ke světlům (samice + samice)
Obrázek
2) nějakej kulatej, taky má víc pinů, druhej jsem nenašel
Obrázek
3) nějakej malej dvoupin, zase jsou dvě lezby
Obrázek
4) tady toho plandá teda povícero, a je to teda dost silně zprasený, prostě někdo něco ustřihnul 8O to druhý je kulatej hodněmocpinovej konektor, skoro jak na diagnostiku

Obrázek
5) tohle vypadá jako diagnostická zásuvka, ale na druhý straně (tam kde u "normálních" plechovek bejvá baterka, je ještě jednúc to samý, ale aspoň s krytkou)
Obrázek

Díky za jakékoliv podnětné příspěvky :lol:
Jamall
Klubové ID: 2933

#2 Příspěvek od Jamall »

Pro lepší přehled hod sem foto celého motorového prostoru a označ místa konektorů.

Pak zde otázky na zodpovězení.

- Máš Palubní počítač, BC? Je to krabička pod panelem klimatizace…pokud ne je tam analog. Budík.
- Máš knoflík pro přední mlhovky nad čudlíkem zadních, tj. vedle hlavního ovládače světel.
- Máš klimatizaci?
fizzer

#3 Příspěvek od fizzer »

- BC nemám, ale soudě podle dobových fotek ( http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ht=#934875 ) tam asi byl, teď je tam ten hnusnej analogovej budík s přihrádkou :lol: (a ne, ani ten koženej interiér, ani ten krásnej volant tam nemám)
- knoflík na mlhovky mám, přední mlhovky tam nejsou (díra v nárazníku ano... ale kdo by si dal práci s vykucháváním mlhovek? to už mi přijde už docela extrém 8O :lol: )
- klima nemám

Jinak popis fotek
1) je za pravým předním světlem, šikmo doprava dolů = dopředu ve směru jízdy
2) nad pravým předním kolem, doprava = směr jízdy
3) kaslík pro baterku, doprava dolů = směr jízdy
4) prostor za levým reflektorem, doleva dolů = směr jízdy
5) je asi jasný
:wink:

Dík :!:
Jamall

#4 Příspěvek od Jamall »

Hod sem foto toho motorového prostoru pro lepší orientaci a ad se nemusím tolik ptát. Taky jak tobě, tak i nám pomůže když napíšeš odkud kabelí ústí. Neboj všem kabelům přiřadíme, co je co.
sa-tan666
Klubové ID: 2543
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sa-tan666 »

1 asi mlhovka nebo vyhrev ostrikovacu
2 to je na airbag chybytam takova oranz kostka ale melo byto bej na obou stranach u klobouku tlumice
3 nevim
4 to vypada jak nejakej alarm neorigo
5 no tohle je mot zasuvka mozna priprava na jinej motor asi 6val a nebo tam byl jinej a uz neni
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od paveld »

Obrázek 1 a 4 (ten ustřizený konektor) by mohli bejt ty mlhovky. Zkus je zapnout a změřit co z toho leze a zda to z toho přestane jít po vypnutí mlhovek. Nebo tam aspoň připojit žárovku. Jinak co je v tom za motor? A je tam od výroby nebo ho někdo měnil?
Jamall

#7 Příspěvek od Jamall »

Tak kde začít.

Foto č. 1 je konektor vyskytující se pro čidlo klimatizace, které se obvykle nachází v levém náfuku pro brzdu. Možná to je taky měřič hladiny pro ostřik čelního skla.
Foto č. 2 je kulatí konektor tuším pro airbag, nechci kecat, měl by bít na kovových konstrukcích u tlumičů po každé straně. Na fotu č. 4 je druhý kabel pro takovýto konektor, kde na konci je svázán izolačkou spolu s modrošením svazkem
Foto č. 3 je zahlí konektor pro mlhovku a měl by dosahovat, až k záslepce pro mlhovku
Foto č. 4 ten „datový“ kulatí je divní a nemá tam co dělat…podobá se konektoru pro světlo
Foto č. 5 nevidím v tom piny, ale u ostatních aut je spojen se samcem a vede někam dál

Ještě tam někde musí bít kabel pro teplotní čidlo BC.

V nejbližší době, až půjdu do garáže, tak se podívám, co kam vede.

Mezitím si zjisti, jak velký prase byl předchozí majitel, zdali ty za budíkem nechal konektor k BC, nebo jestli ho ustřihl.
fizzer

#8 Příspěvek od fizzer »

Jamall píše:Hod sem foto toho motorového prostoru pro lepší orientaci a ad se nemusím tolik ptát. Taky jak tobě, tak i nám pomůže když napíšeš odkud kabelí ústí. Neboj všem kabelům přiřadíme, co je co.
bohužel nemám auto po ruce, jinak bych to vyfotil, lepší jednou vidět než patnáctkrát slyšet :lol:

jinak motor je v tom M50 dvoulitr bezvanos, jestli je původní nevím - historii auta (asi bohudík :lol: ) neznam a někdejší majitel (ne ten od koho jsem to kupoval, asi ten předtim) na soukromé zprávy nereaguje, jak jsem již předeslal.
mequi

#9 Příspěvek od mequi »

Obr č.2 by mohl být konektor od ABS. Ta "diagnostická" zásuvka na obr.5 by mohla být příprava na větší výbavu. Možná tempomat, nebo něco jiného. Taky mám M50 bezvanos r.v.1991 a taky tam mám spoustu kabelů co nejsou nikam napojeny. Rozuměj odněkud vedou ale končí konektorem. A taky mám osazené pojistky všude a 100% je všechny nevyužívám. Mám za to, že se alespon na počátku výroby dávala kabeláž pro všechny výbavy stejná, jen se tam montovalo to, co si zákazník přál.
Johnys

#10 Příspěvek od Johnys »

Ja nevim no, ale nemohla by bejt ta 2. od ABS ? ABS má takový nebo podobný spojky
mequi

#11 Příspěvek od mequi »

:thumbsup:
Foldas

#12 Příspěvek od Foldas »

obr.5 je automaticka převodovka a asc
fizzer

#13 Příspěvek od fizzer »

Johnys píše:Ja nevim no, ale nemohla by bejt ta 2. od ABS ? ABS má takový nebo podobný spojky
... ABS funguje... připravilo mi hodně horkých chvilek na sněhu a náledí :lol:
fizzer

#14 Příspěvek od fizzer »

mequi píše:Obr č.2 by mohl být konektor od ABS. Ta "diagnostická" zásuvka na obr.5 by mohla být příprava na větší výbavu. Možná tempomat, nebo něco jiného. Taky mám M50 bezvanos r.v.1991 a taky tam mám spoustu kabelů co nejsou nikam napojeny. Rozuměj odněkud vedou ale končí konektorem. A taky mám osazené pojistky všude a 100% je všechny nevyužívám. Mám za to, že se alespon na počátku výroby dávala kabeláž pro všechny výbavy stejná, jen se tam montovalo to, co si zákazník přál.
:palec:
fizzer

#15 Příspěvek od fizzer »

UPDATE
Obrázek
Obrázek
fizzer

#16 Příspěvek od fizzer »

P.S.: díru v podběhu nekomentujte :lol: :lol: vyvařovat se bude snad příští tejden...
Johnys

#17 Příspěvek od Johnys »

Ty konektory co máš na posledním obrázku jsou stejný na zapojení předních mlhovek, blinkrů, a čidlo na hlídání hladiny kapaliny v nádobce ostřikovačů pro BC. Jinak na tom autě se s tou elektrikou někdo asi hodně vyřádil když tak na to koukám :D
Jamall

#18 Příspěvek od Jamall »

Tak už vím, co kde kam a jak.

Ten kabel u "+" koncáku, kde mají R4 baterku, to je konektor pro osvětlení motorového prostoru, když si všimneš, tak na nosníku, na levé straně je pro tento konektor tlačítko stejné, jako mají výka kufru. Světlo má být uchyceno na kapotě.

Dále nechci kecat, ale máš tam konektory odpovídající klima výparníku, který bývává uchycen, na levém nosníku u světla, jestli tomu tak skutečně je, tak musíš vzít měřák a proměřit té konektory, protože tam máš mít mlhovky a jsou dva typy konektorů, bud zahlí, nebo rovní + ten druhý konektor. Je možné, že druhý konektor je kontrolka hladiny kapaliny pro ostřikovače...musíš vyndat plast kde je zapalovač a pod přihrádkou musí bít CCmodul pro BC

Jestli tam máš mít skutečně klimu, což by odpovídal kabelový chaos 3žílového tlustějšího drátu u levého světla(řidičova strana), toto je kabel, napájení pro vrtuli klimatizace, umístěním před chladičem.

Dále tam pak máš po stranách dva stejné konektory, které slouží pro čidla Airbagů, v konektoru jsou zasunutý samci a dále pak pokračuji do interieru

Ještě tam máš jeden silnější kabel u kterého je na konci izolepou svázaná tenká dvojlinka, pravděpodobně hladina kapaliny v chladiči...čidlo je nad výpustním ventilem...jestli to BC co tam není, nemá CC modul, je to kabel pro teplotní čidlo.

Pak tam máš "datový válec" který jsem nikde v knížce o e36 nenašel. Když si všimneš tak kořeny konektoru jdou do hlavního kabelového svazku, kde celek tvoří jakousi nesmyslnou kuli kabelů s izolačkou

Na pojistkové skříni je velký daťák, který u mého auta je spojen samcem a vede do regulátoru pro ABS.
fizzer

#19 Příspěvek od fizzer »

jamall> Díky :palec: :palec:
Odpovědět