Ahoj kluci,mám e36 a mám na ní 17" kola a v tp mám pouze klasiku 15".
Chci se zeptat jak moc to vadí třeba policii a tak.Stk neřeším,to mě netrápí.Jde mi o to zda koupit 15cky a nebo nové 17cky s typovym listem.
Díky za jakoukoli radu
pčr to moc řešit nebude, většina bmw možnost nasazení 17" kol měla, ale samozřejmě je to dobré mít zapsáno řešili to u Š120, kde to věděli a tam jsem na to doplácel... )) A v nejhorším pojišťovna na 90% neprokáže neadekvátnost rozměru kol a tím pádem příčinnou souvislost s nehodou...
Co já vím? tady se taky vyznat v těch názorech. Vím, že tu bylo veliké téma o zapsání kol do TP. Jelikož jsem chtěl zapsat 17 ky na svoji 16ku a nevim už od koho mi bylo řečeno, že na tento slabej obsah 17ky nezapíšou.
JJ něco kolem 1tis kč,už jsi přesně nepamatuji. Nechával jsem si zapsal 7,5x17 na obě nápravy(měl jsem jen 7,5 a 8,5) na 323i. Jen jsem mu napsal mail a pak mi poslal papíry A4. Pak na DI za 50kč za každou změnu.
Takze panu Stehlikovi napisu, jaky rozmer bych tam chtel a on posle schvaleni s tim konkretnim rozmerem nebo na to schvaleni nafrka vsechny kola, ktere mohou byt na mem aute? (e39 525d)
No tak tohle ET je spíš pro 3rojku ne? Nedivím se, že tam tenhle rozměr není. Chtěl jsem taky zapsat do TP 215/45 8,5xR17, ale za litr se mě nechce. Mrkni za řidičovi dveře jestli máš štítek s tlakama pneu. Já tam 17ky mám (sice 225 a 245), tak to zatím neřeším.
Kdyžtak sem nahoď co poslali od p.Stehlíka, potažmo kolik toho je?
paca píše:no podle mě tam chybí rozměr pro zadní nápravu a to pneu 245/40/17 a tím pádem i 8,5J kola
Totic píše:Chtěl jsem taky zapsat do TP 215/45 8,5xR17, ale za litr se mě nechce
tenhle rozměr pneu by ti tam stejně Stehlík nezapsal
to nevím, případně je ráfek 8JxR17. Ale stejně všichni dělajou jakoby ty 215/45 R17 a 195/60 R15 gumy neznali pač to co poslal Bzukerovi už v TP mám přepsaný z německýho.