Koukal jsem všude možně i tady na fóru sem toho přečetl dost. Jen sem se nedozvěděl kde na barvu cosmosschwarz metalic sehnat ten korekční fix. Potřeboval bych opravit nějaký nedostatky. A jaké máte zkušenosti s lakem či fixem ? co je lepší ?
Koupil jsem korekční lak v BMW (stojí tuším cca 400 Kč), je to taková malá lahvička se štětečkem. Barva přesně odpovídá, akorát si musíš dávat pozor, abys to tím štětečkem moc nerozmázl.
Tak sem tam volal a chtějí po mně číslo barvy. Řekli mi že to najdu na sloupku u řidiče nebo u spolujezdce, ale já to tam nikde nenašel. Jediný co sem našel tak štítek s tím na kolik se mají foukat kola. Nevíte kdo to najdu ?
Černá metla jim nestačí
Já jim řekl prostě název barvy a bylo a když jsem tam byl kvůli jinému autu, tak tu barvu podle VIN zjistili. A je pravda, že je tam k tomu i bezbarvý lak
Taky sem někde četl,že by podle VIN to mělo jít zjistit. Mě ale řekli,že ne. A chtěli přesnej kód barvy což i chápu, protože třeba černá metla má asi 5 druhů odstínů. Tak když už to kupuju tak ať je to ta správná...
Tak samozřejmě, ale třeba konkrétně na E46 se dělala černá schwarz a cosmos schwarz a i když jsem si nechal vyjet podle VIN výbavu, tak mimo jiné je tam napsáno i toto. A pokud bys to objednával u BMW, tak oni snad vědí, že cosmosschwarz je taková a taková na takový a takový model
Lione díky, to je přesně ono co sem potřeboval. Ale je divný že v BMW mi řekli,že by to mělo být na sloupku u řidiče. To se v tom teda vyznají Jinak ten kód tý barvy je přesně to 335/5 a to za tim lomítkem sem hlavně potřeboval vědět. To je ten odstín ! Ještě jednou díky všem
to chcete říct,že když zajedu do BMW a řeknu jim že chci nějakej fix se štětečkem nebo co to je a dám jim kod barvy tak mě dají lahvičku s barvou mýho auta a tím můžu opravit lak na mím autě. jak to panebože bude vypadat? to by mě zajímalo...nějaký zkušenosti?
Tak ono záleží na hodně věcech jako třeba jak je lak starý, zda je vyšisovaný od slunce apd. U nových aut či garážovaných starších aut se původní lak s opravným fixem může stále stotožňovat. Opravný fix se samozřejmě používá pouze na malé poškození jako je poškození laku od kamínků či škrábanec od větvičky apd. Nic většího.