Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

D2s výbojky v E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza325

#1 Příspěvek od Honza325 »

1. Nemá někdo zkušenost se zástavbou např. Philips D2s výbojek do E36 - buďto do tuningových lamp nebo původních? Popřípadě fotky ze zástavby nebo rady na nějakou redukci z H7...
2. Origo xenony třeba v E46 maji svoje řídicí jednotky + startéry. K čemu tam slouží ty ř.j.? Bude mi to svítit, když tam budu mít jen startéry? A ty jsou součástí nových výbojek nebo se používaj pořád ty samý? :?:
3. Nevíte jestli je možný orig. D2s výbojku napájet čínskýma ballastama z Hid sady? Někde na netu jsem totiž viděl redukci pro D2s na hid sadu... :?:
4. Když bych to chtěl osadit do tuningových světel Depo s čočkou, nebude stejnak lepší dát tam stíněný D2R výbojky? Přeci jenom to neni asi stejná čočka atd. jako v originál xenonech... :?:

Díky za rady! :wink: ( dokončuju konečně přestavbu na pořádný xenony v E36. nebo teda dokončuju, mám už doma nakoupený dá se říct všechno co jsem k tomu chtěl a až bude venku pořádně hnusně a bude čas zalezu do garáže a začnu kompletovat...)

P.S. Kdyby se někomu z Prahy nebo Kladenska válela doma třeba už nesvítící D2s, tak bych si pro ni možná přijel,abych si tovyzkoušel dostat do světla. Abych pak nekoupil něco zbytečně. Díky :!:
pragdejf

#2 Příspěvek od pragdejf »

hele pokousis se tady o dost komplikovanou akci, proste kup H7 xenonovou sadu 4300K a nacpi ji tam. vyjde to levnejc, zadna pruda, resiíl sem to stejne na E34 a tam se daly bez problemu narvat xenony z E32. mimochodem zcela nesehnatelna zalezitost a proc bych tam mel ladovat predpotopni trafa, kdyz slim trafa sou precejenom trochu dal. jinak pokud chces bejt pionýrem slepejch ulicek, tak mam d2s vybojku na vinohradech, ale musel bys mi ji vratit. kdyztak pis sz, jestli ji chces pucit.
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od paveld »

Pokud píšeš že to chceš mít pořádně, tak to kup i s xenonovýma čočkama, je to rozdíl. Já si to dával do origo H1 čočkových světel, je s tím trochu bastlení ale výsledek stojí za to. Nepočítej jen že to je jen o tom rozebrat světla, vyndat čočku a dát místo ní tu xenonovou, je potřeba trochu upravit uchycení, neni to totiž uplně stejný.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Jinak já jsme tohle všechno koupil přes člena "Harry002"
Honza325

#5 Příspěvek od Honza325 »

pragdejf píše:hele pokousis se tady o dost komplikovanou akci, proste kup H7 xenonovou sadu 4300K a nacpi ji tam. vyjde to levnejc, zadna pruda, resiíl sem to stejne na E34 a tam se daly bez problemu narvat xenony z E32. mimochodem zcela nesehnatelna zalezitost a proc bych tam mel ladovat predpotopni trafa, kdyz slim trafa sou precejenom trochu dal. jinak pokud chces bejt pionýrem slepejch ulicek, tak mam d2s vybojku na vinohradech, ale musel bys mi ji vratit. kdyztak pis sz, jestli ji chces pucit.
Já teď mám H7 Hidku v origo světlech a předtim v nějakejch ale fakt hroznejch tuningovejch a moc to nesvítí v porovnání co maj kámoši třeba v E46 orig... Jinak 4300k jedině...Já bych právě raši potřeboval nějakou už nefunkční, kdybych ji náhodou umastil při pokusu o nabastlení, tak bych ti ji nerad pškodil a navíc se k tomu dostanu třeba za měsíc,až uložim auto a budu se do toho pouštět - teď mám hrozně moc práce a není čas...Ale jinak určitě děkuju za nabídku!! :wink:
Honza325

#6 Příspěvek od Honza325 »

paveld píše:Pokud píšeš že to chceš mít pořádně, tak to kup i s xenonovýma čočkama, je to rozdíl. Já si to dával do origo H1 čočkových světel, je s tím trochu bastlení ale výsledek stojí za to. Nepočítej jen že to je jen o tom rozebrat světla, vyndat čočku a dát místo ní tu xenonovou, je potřeba trochu upravit uchycení, neni to totiž uplně stejný.
To mě taky napadlo. To, že by mi to bastlení trochu trvalo by mi tak nevadilo. Přes zimu bych to určitě stihnul. Auto vytáhnu až tak v půli února... Jen nevim, z čeho bych sháněl čočku do těch Depo, co budu za pár dnů už snad mít... Nebo je problém dostat do světel o něco větší čočku třeba? To nebude problém ne? Asi bych chtěl zkusit ty orig. D2s, svítí to určitě líp. No a zkusil bych to teda napojit na Slim ballasty z Hidky... Já si říkal, že jestli neseženu orig. ostřiky na E36,tak se na všechno vykašlu a nechám to jak to je - normal Hid sada, ale když už je mám,tak to udělám pořádně. (teda chyběj mi k nim teleskopy, ale když je nějak velice výhodně neseženu, tak to udělám bez nich...) Ještě jde o to,jestli půjdou Depa takhle hluboce rozebrat... :?:
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

Já to měl za pár večerů hotový, úchyt čočky ve světlech kam jsem to dával je plastový (taky Depo světla, ale seriový, ne tuning). Vzal jsem pájku, kus odřízl, na zbytku "převařil" uchycení aby mi pasovalo na díry na šrouby v nový čočce a bylo. Vypadá to i celkem slušně a ne jako hroznej bastl. Velikostně to bylo tak tak, byly díky konektoru na D2S výbojce o kus delší, tka jsem musel ještě poupravit víčka světel aby šli zavřít.
Ta čočka co jsem tam dával je mám pocit z origo Hella celis xenonových světel z e36 a dostal jsem k tomu i slim zdroje (nevim ale jestli jsou stejný jako hid, má to ale jiný konektor jak u obyč hid zdrojů). Krom toho jsou to bixenonový čočky, tak ta uprava za to fakt stojí :twisted: .
Honza325

#8 Příspěvek od Honza325 »

paveld píše:Já to měl za pár večerů hotový, úchyt čočky ve světlech kam jsem to dával je plastový (taky Depo světla, ale seriový, ne tuning). Vzal jsem pájku, kus odřízl, na zbytku "převařil" uchycení aby mi pasovalo na díry na šrouby v nový čočce a bylo. Vypadá to i celkem slušně a ne jako hroznej bastl. Velikostně to bylo tak tak, byly díky konektoru na D2S výbojce o kus delší, tka jsem musel ještě poupravit víčka světel aby šli zavřít.
Ta čočka co jsem tam dával je mám pocit z origo Hella celis xenonových světel z e36 a dostal jsem k tomu i slim zdroje (nevim ale jestli jsou stejný jako hid, má to ale jiný konektor jak u obyč hid zdrojů). Krom toho jsou to bixenonový čočky, tak ta uprava za to fakt stojí :twisted: .
hmm, to zní zajímavě... 8O Nefotil sis to náhodou při montáži? Nebo nemáš aktuální foto světla zepředu a zezadu? Kdyžtak mail: hans.repka@seznam.cz .díky. Aha, tak to budu muset sehnat i startéry... A ty startéry co máš od Harryho, tak do nich si dostal napájení jak? Stejně jako u Hid - zapojil jsi tam +- z původních halogenek nebo jsi musel nasadit/vyrobit nějakej konektor..? A když bys vedle sebe položil Hid výbojku ( ze který trčej ty kabely) a d2s výbojku, která vyžaduje po montáži do světla vzadu u krytu víc místa? U Hid je problém, že z ní vedou ty kabely, který se daji zkroutit asi až 2cm za samotnou výbojkou, takže většinou uděláš otvor v krytu světla a protáhneš to tim. U D2s tomu je taky tak? nebo stačí když bych kabely vyved někde spodem pod krytem? Protože jakmile uděláš díru do tý krytky, tak si u případný fízl kontroly jasnej a nepomůže ani sebelepší těsnění mezi otvorem a kabelama, no a když zase nic neutěsníš a naprasíš to tam, světla můžeš po čase vyhodit. Tak by mě právě zajímala ta fotka, jak si to vykoumal...

Musim říct, že jsem nedoufal v tak kvalitní informace pánové... :)

Jestli někdo ještě něco šikovnýho ví nebo nějaká šikovná rada, sem s ní. Samozřejmě se daji koupit komplet Hella celis xenon D2s,ale mě se ty světla nelíběj...A v týhle variaci (d2s/h1) jsou moc drahý...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od paveld »

Pár fotek mám, ale nic moc. Kdyžtak to nafotim na autě. Startery tam žádný speciální nemám, je to normálně výbojka + slim zdroje vypadájící na první pohled stejně jako ty co jsou k hid sadě. Napájení je normálně napojený na 12V, už nevim jestli konektorem nebo jsem to nějak napájel na původní dráty co vedli k žárovce. To porovnání délek už přesně nevim, třeba jsou stejně dlouhý ale je delší ta nová čočka, těžko říct. Rozdíl je v tom, že HID výbojka má na sobě napevno kabely který vedou vodorovně do tý gumový průchodky a ven ze světla a konektor to má až venku. D2S samotná výbojka je bez kabelů zakončená konektorem, na který se nasedí protikus s kabeláží vedoucí do zdroje. Viz tady: http://img219.imageshack.us/img219/3773 ... s00oi9.jpg a https://www.xenonmaster.com/images/d2sbig.jpg

Neni tam žádná průchodka a mě když jsem chtěl zavřít víčko světla, tak mi dolejhalo na ten konektor (jak je tam ta samolepka blesku), asi o 3 mm se mi to nevešlo....tak jsem ve víčku vyřízl díru tvaru toho konektoru a přes ní zvenku přelepil s malym odsazenim plast a kabel vytahl dírou z boku toho víčka a zasilikonoval :oops: . Určitě se to dá vymyslet lepší, já v tu chvíli neměl lepší nápad a už jsem to chtěl dát na auto s tim že to případně časem předělám ža budu mít vymyšleno jak to líp udělat. Vytahnout ten kabel spodkem světla se mi nevešlo, musely by se ty víčka víc přepracovat a zvětšit, pak by to možná šlo. Že by mi po tom nějaká kontrola kdy šla se mi nestalo, mám to sice na autě krátko ale cca 2 roky jsem jezdil s HID a taky to nikdo neřešil... navíc tohle zvenku vypadá jako origo a ne jako dodělaná hid sada.
Odpovědět