Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
co je to a k čemu to je E36
-
Maysner
- Klubové ID: 2503
no nevim nevimOlda H píše:Tak tak, pravda. Tento spínač dává signál řídící jednotce o činnosti pedálu spojky. Ale co všechno se děje v řídící jednotce motoru už musí říct někdo kdo to má zmáknutéCuky píše:To dává signál řídící jednotce že jsi vyřadil či přeřazuješ a nebo a tím pádem otáčky padnou na volnoběžné
v aute to nemam. a kdyz jsem nedavno kuchal z jednoho auta tempomat ven, tak draty od tohoto spinace vedou jen ke svazku tempomatu
a rj nepotrebuje od spojky zadnej signal aby ti pri prerazovani padly otacky na volnobeh
-
pyro-technik
- Klubové ID: 2808
-
Olda H
- Klubové ID: 574
- Kontaktovat uživatele:
Pravda je že jsem nerozdělával kabeláž, proto se odvolávám na elektroschema a nepřijde mi logické že je uzavřený okruh páčka tempomatu a spínač spojky bez jakéhokoliv řízení motoru. To ten motor vytuší sám že jsem vypnul tempomat (sešlápl spojkový pedál) ?Kami1 píše:to by mě zajímalo co všechno ten spínač ř.j. říká?
zvlášť když z něj do ní nevedou žádný dráty

To martas11: a Ty místo smajlíků přidej kloudnou odpověď (samozřejmně pokud tomu rozumíš) a nebo patříš mezi tech několik "inteligentních" sběračů bodů za příspěvky.
-
BMWIIIPower
Taky mě docela zajímá,jestli to nemá co dělat s padáním otáček při řazení.Vyhodil jsem automat a dal manuální převodovku 323i e36,tenhle spínač tam samozřejmě nebyl a ani jsem se po tom nějak nepídil,jelikož jsem měl taky za to,že tam je jen kvůli tempomatu...Jenomže teď při řazení mi otáčky po vyšlápnutí spojky ještě kousek vyletí-třeba i o 500! a fakt není chyba mezi sedačkou a volantem
. Mám za to,že u automatu to tak funguje,že otáčky nepadaj,jelikož to je při řazení nežádoucí.Jinak tento spínač maj snad všechny auta s manuální převodovkou,bez ohledu na tempomat.
-
Kami1
- Klubové ID: 2167
Olda H:
já reagoval na toto:
nechápu přesně na co se ptáš, a jelikož nevím, jak je v E36 přesně řešenej tempomat, tak tipuju, že je prostě paralelně s "manuálním" plynem servo ovládané ř.j. tempomatu, která je ovládaná páčkou a vypínaná spojkou nebo brzdou a s ř.j. motoru nemá nic společného.
BMWIIIPower:
otáčky jsou závislý na plynu(!), tak nejdřív skontrolovat, vyčistit a namazat klapku plynu, bovden a panty v pedálu (
)
nevím jak je to řešený prakticky, ale při přeřazení je vhodný otáčky snížit a při podřazení zvýšit.
já reagoval na toto:
mrJekill píše:A k čemu to tam je,když v autě není tempomat?
Cuky píše:To dává signál řídící jednotce že jsi vyřadil či přeřazuješ a nebo a tím pádem otáčky padnou na volnoběžné
pyro-technik píše:hmm a neni spíš logičtější že otáčky padají na volnoběh díky tomu že člověk má během řazení sundanou nohu z plynu?? trochu mysletCuky píše:To dává signál řídící jednotce že jsi vyřadil či přeřazuješ a nebo a tím pádem otáčky padnou na volnoběžné
- - místo toho fakáče tam byly jiný blábolyCuky píše:
Naposledy upravil Cuky dne ne říjen 24, 2010 12:57 pm, celkově upraveno 1 krát.
nechápu přesně na co se ptáš, a jelikož nevím, jak je v E36 přesně řešenej tempomat, tak tipuju, že je prostě paralelně s "manuálním" plynem servo ovládané ř.j. tempomatu, která je ovládaná páčkou a vypínaná spojkou nebo brzdou a s ř.j. motoru nemá nic společného.
BMWIIIPower:
otáčky jsou závislý na plynu(!), tak nejdřív skontrolovat, vyčistit a namazat klapku plynu, bovden a panty v pedálu (
nevím jak je to řešený prakticky, ale při přeřazení je vhodný otáčky snížit a při podřazení zvýšit.
to je běžný u lidí, co neumí řaditJohnys píše:To že autu vyskočí otáčky po vyšlápnutí spojky je běžný u každýho auta.
-
noname
- Klubové ID: 2290
- Kontaktovat uživatele:
NesouhlasímKami1 píše:to je běžný u lidí, co neumí řaditJohnys píše:To že autu vyskočí otáčky po vyšlápnutí spojky je běžný u každýho auta.

Touring & Compact