Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nelogická signalizace poruch brzd-vyřešeno

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mBMW

#1 Příspěvek od mBMW »

Během jízdy se najednou současně rozsvítily kontrolky opetřebení brzdového obložení a ABS. Zase současně zhasínají při sešlápnutí brzdy a znovu se současně rozsvítí při povolení brzdy. To by přece nemělo spolu souviset. Brzdové obložení má přitom dostatečnou tloušťku. Zkoušel jsem postupně odpojovat každý senzor opotřebení brzd i snímač otáček kol, pak kontrolky svítily i při sešlápnuté brzdě. Nestalo se už někomu něco takového, vypadá to jako úplný nesmysl ale je to opravdu tak. Je to BMW E36 320i touring.
icecold
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od icecold »

mě se stala podobná věc, když jsem vyměnil obložení, rozsvítil se mi vykřičnik, ale potom mi nějak zhasnul, zkus dolejt brzdovku.
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
mBMW

#3 Příspěvek od mBMW »

Problém je vyřešen, nechal jsem to udělat panu Vodrážkovi z Červeného Hrádku, kdo je z Plzně nebo okolí, asi ho zná. Když jsem svoje auto koupil před čtyřmi lety v bazaru jako ojetinu dovezenou z Německa(bylo to moje první a jediné BMW) nepoznal jsem, že má přístrojovku z jiného typu. To jsem zjistil až v servisu, prý je z kompakta, ale nikdy jsem to neřešil. Teď se při té záhadné poruše předčasně prošoupal senzor na zadních destičkách(mají ještě asi 4-5mm), ale jiná přístrojovka má jiné vnitřní zapojení, nesprávně komunikuje s některými ostatními elektrickými zařízeními v autě, jmenovitě čidel ABS a nádobky brzdové kapaliny, a proto kecá. Pan Vodrážka obvody uvnitř přístrojovky přepracoval, destičky a senzor si později vyměním sám.
Odpovědět