Zdravim vsechny, nevi tady prosim nekdo jak opravit zadni sterac, kdyz se mi zda ze je nejaky zadreny? Lozisko? Kde to lozisko je? Pod sklem?
Dik za pomoc, Ziky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
oprava zadniho sterace na e46 touring
-
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že to bude hodně podobný jako u e36, takže shoď tapec zevnitř dveří, sundej raménko stěrače, pak ten motor bude držet na pár šroubkách a vyndáš ho ven. K ložisku se ale myslím nijak jednoduše nedostaneš, leda zkusit prostříkat kolem hřídelky. Pokud nepomůže, tak místo laborování bych za pár sehnal jetej motorek... 

U e 46 je to jinak, má otevírací i sklo samostatně. Měl jsem to podobné, sundej krytku na stěrači a pod ní je matka, odšroubuj a sundej stěrač. Pod stěračem je další matice, tu vyšroubuj. Z vnitřní strany okna je plastový kryt a teď abych nekecal, jsou buď pod ním nebo už je s nimi přišroubován matky na desítku klíč a vyndáš celý mechanismus. Vydloubni segrovku z vnější strany na hřídelce a vytáhni jí z pouzdra, pokud je přirezlá jde to ztuha, očisti, namaž a celé zpět a je to.
Petr píše:U e 46 je to jinak, má otevírací i sklo samostatně. Měl jsem to podobné, sundej krytku na stěrači a pod ní je matka, odšroubuj a sundej stěrač. Pod stěračem je další matice, tu vyšroubuj. Z vnitřní strany okna je plastový kryt a teď abych nekecal, jsou buď pod ním nebo už je s nimi přišroubován matky na desítku klíč a vyndáš celý mechanismus. Vydloubni segrovku z vnější strany na hřídelce a vytáhni jí z pouzdra, pokud je přirezlá jde to ztuha, očisti, namaž a celé zpět a je to.
dik Petre za info, je fakt, ze to bylo cele plne bordelu, ale dal jsem se nedostal nez sundat sterac a segrofku... nejak jsem si netroufl. A vlastne ani nevedel, kde je problem. Ten motorek rekl bych prezije vsechno, kdyz jsem videl tu robustnost.... Dik za tip! Seberu odvahu a rozdelam to cele

Ziky