Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ovládání oken na dálku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sir_lukash

#1 Příspěvek od sir_lukash »

mám na E36 316i z roku 1994. mám tam centrál (po podržení klíčku vyjedou přední el okna) a ASI dodělávanou dálku. na klíčku žádná origo dálka není, mám tu jen ovládání od Jablotron RC-40. jinak mám tu návod na CL-301SL. všechno zamyká, bliká.. ale když klíčkem zamknu a podržením zavřu okna, tak začnou na minutu blikat blinkry.doknce i vedle zapalovače mám origo tmave červený světlýko, který občas bliká, když je to zamknutý. snažil jsem se tu jednotku dálky najít, ale ani pod volantem ani za kastlikem spolujezdce sem nic nenasel. mohl by me nekdo poradit, kam se to nejcasteji dava?

jinak mám tam na ovládání 4 tlačítka. rád bych ty 2 zbylý tlačítka využil na otevírání a zavírání oken a šíbru na dálku. existujou na to už hovový moduly nebo se to dá nějak poslepovat? díky
sir_lukash

#2 Příspěvek od sir_lukash »

tak jednotku sem nasel... ale je to tam napojeny pres asi 6 relatek, tkaze čert aby se v tom vyznal...

jinak sem zjistil, ze kdyz zamknu auto, necham otevreny okynko a pak pres nej dam klicek do zapalovani a otocim do prvni polohy, zacne auto blikat, ale nehouka...

a zjisitl sem, ze se na zamykací interval da nastavit bud 4sekundy nebo 60sekund. fungovalo by, kdybych z toho kabelu udelal rozbočku na + nebo - (to musim zjistit, jak je to delany na tom centralu) ovladani okynek? proste ze to na 60 sekund sepne zavirani okynek?neprepalim tam neco, kdyz bude situace, ze budou okynka zavreny a ono to bude 60 sekund zavirat??
Kalasnikov
Klubové ID: 2343

#3 Příspěvek od Kalasnikov »

neboj nic nespálíš motor okna má ochranu proti přetížení, stejně jako když dáš oknu do cesty ruku tak se nedovře.
elgroso
Klubové ID: 2462

#4 Příspěvek od elgroso »

.. s tím dovřením. Vyzkoušeno na mé ruce a opravdu se okno dovřelo.. docela nepříjemná zkušenost.
Kalasnikov
Klubové ID: 2343

#5 Příspěvek od Kalasnikov »

no díval jsem se do manuálu a tam píšou že ta ochrana proti přivření je příplatková výbava. Moc to sice nechápu ale píšou to tam.
elgroso
Klubové ID: 2462

#6 Příspěvek od elgroso »

.. hm, tak leda tak. To jsem si myslel, ze by mohli setrit na jinych mistech nebo udelat priplatkovou vybavu z neceho jineho. Nu coz.. tak nebudu strkat ruce kam nemam.. :-)
Odpovědět