Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

netěsnosti v motorovém prostoru (e36 318is M42)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bzuker

#1 Příspěvek od Bzuker »

zdravím, zajímalo by mě jestli měl někdo něco podobného...už dlouhou dobu se mi stává že po jízdě nacházím skvrny pod motorem, někdy po několika hodinách jindy až na druhý den. V servisu jsem s tím byl už asi 3x a pořád to dělá. Dneska jsem se kouknul a byla tam louže větší než kdy předtím tak mě to už docela štve.

Obrázek

je to ta menší skvrna vlevo, vždycky to bylo pod tou gumovou prachovkou kam jde tyč řízení, je vidět jak je mastná, teď je to o kousek vedle. Tuším že nad tím je klima kompresor? je celý mastný tak to jde někde z motoru.

Ještě jsem zkoušel mačkat hadice chladiče a začala téct kapalina tady z pod toho šroubku a udělalo to tu druhou louži napravo co je na prvním obrázku

Obrázek

Chladicí kapalina z toho nikdy netekla tak je asi zas něco špatně :roll:
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Olej by teoreticky mohl být ze serva, když píšeš že je mastná manžeta. No a co dělat? Nejlepší asi vše odmastit, osušit a pak koukat kde je co nového :)
Bzuker

#3 Příspěvek od Bzuker »

_peper píše:Olej by teoreticky mohl být ze serva, když píšeš že je mastná manžeta. No a co dělat? Nejlepší asi vše odmastit, osušit a pak koukat kde je co nového :)

takže nad tou manžetou je servo? nejsem si právě jistý
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

:roll: ne servo není nad manžetou.Tečou ti prsa,klasická závada u těchto motorů.Teče to mezi spodní a horní částí prsou.Tam je guma a ta stářím stvrdne a pak to netěsní.Ta voda ti teče,protože to těsnění bude už staré a sežrané.
Bzuker

#5 Příspěvek od Bzuker »

libovka píše::roll: ne servo není nad manžetou.Tečou ti prsa,klasická závada u těchto motorů.Teče to mezi spodní a horní částí prsou.Tam je guma a ta stářím stvrdne a pak to netěsní.Ta voda ti teče,protože to těsnění bude už staré a sežrané.

nechápu že zrovna tohle v tom servisu údajně dělali a pořád to teče...jinak k té chladicí kapalině je to velký problém když z toho vytéká při zmáčknutí té hadice?
bboxxx

#6 Příspěvek od bboxxx »

v servise to nikdy neutesni pokud jsou to amateri ... zrejme tece z pod hlavy ... idealni je pretesnit si prsa sam poradnym tmelem,pokud nepomuze .. sundat hlavu a pretesnit
Odpovědět