Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zatékání do e36 kombi
prosím o radu ohledně slabého zatékání do prostoru rezervního kola, jakoby stěnou k nárazníku(je tam taková výstuž z plechu která je profilovaná a jsou v ní podlouhlé dírky-asi tudy to teče).Zkoušel sem polívat zadní světlo při otevřených dveřích a objevovaly se tam kapičky-ale světlo sem demontoval a tam sucho, přez něj to nejde-takže slušná záhada.Má někdo nápad?
-
- Kontaktovat uživatele:
Sem zde
No mě to chcalo šíbrem a to docela fest, upadla zadní hadice odtoku, ale teklo to po C sloupku k zadním sedačkám a na zem až pod sedačku řidiče. Ty nejspíš budeš mít problém jinde i když spojitost se šíbrem by to mohlo mít také. První dotaz máš šíbr? Pokud ano je možné ža hadice odtoku, která vyúsťuje až v horním rohu karoserie (uvidíš při otevřených 5tých dveřích) může být v zadní části naprasklá nebo nějak špatně usazené a stéká to po ní nebo kolem ní a pak po D sloupku dolů k rezervě. A dále mě napadá že by to mohlo téct kolem těch výdechů na bocích kastle, jestli to tam nemáš třeba vyrezlé nebo ty prachovky nějak potrhané...
Jinak je to podle mě odfuk přetlaku když zavíráš páté dveře.

No mě to chcalo šíbrem a to docela fest, upadla zadní hadice odtoku, ale teklo to po C sloupku k zadním sedačkám a na zem až pod sedačku řidiče. Ty nejspíš budeš mít problém jinde i když spojitost se šíbrem by to mohlo mít také. První dotaz máš šíbr? Pokud ano je možné ža hadice odtoku, která vyúsťuje až v horním rohu karoserie (uvidíš při otevřených 5tých dveřích) může být v zadní části naprasklá nebo nějak špatně usazené a stéká to po ní nebo kolem ní a pak po D sloupku dolů k rezervě. A dále mě napadá že by to mohlo téct kolem těch výdechů na bocích kastle, jestli to tam nemáš třeba vyrezlé nebo ty prachovky nějak potrhané...

Jinak je to podle mě odfuk přetlaku když zavíráš páté dveře.
Děkuju za rady, už sem to našel,šíbr mam ale tím to nebylo-pořád sem to zkoumal a zkoušel polejvat až sem našel jednu maličkost kterou sem přehlížel a která mě ani ve snu nenapadla-jak je ta těsnící guma od hrany kufru k nárazníku tak tu sem sundal, pod ní mokro,tak sem to utřel,vyčistil a prohlíd-zjistil sem že když na tu plechovou lištu co drží tu gumovou těsnící zatlačím, tak se objeví malá prasklina mezi spojením plechů-tam to teklo-bylo to proto že cca před rokem sem tu gumovou lištu trochu rovnal kladivem protože byla lehce ťuklá a asi sem ty spojený plechy od sebe odtrhnul. Zalepil sem to silikonem-cca 4cm dlouhá prasklina a je klid:-). Jinak co se týče toho odsávání z interiéru, tak to mi taky napadlo-myslel sem že do toho ústí ten odtok z šíbru jako u e30...ale nic:-), jinak auto mam nesežraný-skoro bez kapky rezu, takže mi to zatýkání celkem vystrašilo.
Znovu díky za rady-možná někomu pomůže i moje zjištění
Znovu díky za rady-možná někomu pomůže i moje zjištění