Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zatékání do e36 kombi

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mira328i

#1 Příspěvek od Mira328i »

prosím o radu ohledně slabého zatékání do prostoru rezervního kola, jakoby stěnou k nárazníku(je tam taková výstuž z plechu která je profilovaná a jsou v ní podlouhlé dírky-asi tudy to teče).Zkoušel sem polívat zadní světlo při otevřených dveřích a objevovaly se tam kapičky-ale světlo sem demontoval a tam sucho, přez něj to nejde-takže slušná záhada.Má někdo nápad?
Sprite

#2 Příspěvek od Sprite »

Zkus napsat členovi xSAFA. Taky nedávno řešil zatikani do toura. U nej to mělo spojitost s sibrem. Třeba Ti poradi :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Sem zde :D

No mě to chcalo šíbrem a to docela fest, upadla zadní hadice odtoku, ale teklo to po C sloupku k zadním sedačkám a na zem až pod sedačku řidiče. Ty nejspíš budeš mít problém jinde i když spojitost se šíbrem by to mohlo mít také. První dotaz máš šíbr? Pokud ano je možné ža hadice odtoku, která vyúsťuje až v horním rohu karoserie (uvidíš při otevřených 5tých dveřích) může být v zadní části naprasklá nebo nějak špatně usazené a stéká to po ní nebo kolem ní a pak po D sloupku dolů k rezervě. A dále mě napadá že by to mohlo téct kolem těch výdechů na bocích kastle, jestli to tam nemáš třeba vyrezlé nebo ty prachovky nějak potrhané... :?:

Obrázek

Jinak je to podle mě odfuk přetlaku když zavíráš páté dveře.
Mira328i

#4 Příspěvek od Mira328i »

Děkuju za rady, už sem to našel,šíbr mam ale tím to nebylo-pořád sem to zkoumal a zkoušel polejvat až sem našel jednu maličkost kterou sem přehlížel a která mě ani ve snu nenapadla-jak je ta těsnící guma od hrany kufru k nárazníku tak tu sem sundal, pod ní mokro,tak sem to utřel,vyčistil a prohlíd-zjistil sem že když na tu plechovou lištu co drží tu gumovou těsnící zatlačím, tak se objeví malá prasklina mezi spojením plechů-tam to teklo-bylo to proto že cca před rokem sem tu gumovou lištu trochu rovnal kladivem protože byla lehce ťuklá a asi sem ty spojený plechy od sebe odtrhnul. Zalepil sem to silikonem-cca 4cm dlouhá prasklina a je klid:-). Jinak co se týče toho odsávání z interiéru, tak to mi taky napadlo-myslel sem že do toho ústí ten odtok z šíbru jako u e30...ale nic:-), jinak auto mam nesežraný-skoro bez kapky rezu, takže mi to zatýkání celkem vystrašilo.
Znovu díky za rady-možná někomu pomůže i moje zjištění
Odpovědět