Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Co je to za díl?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sir_lukash

#1 Příspěvek od sir_lukash »

před motorem, na straně u řidiče mám tohle čidlo. podle kabelu nejde zjistit, protože vede někam pryč do svazku. zajímalo by mě, jestli někdo ví, na co to je a zda je to na tomhle místě správně, protože je to přidělané k rámu.
[IMG=http://img594.imageshack.us/img594/9705/29052010036.jpg][/IMG]

a pak bych se rád zeptal, na co je čidlo u hlavní řemenice, která je u motoru. tam je mezi blokem motoru a řemenicí takové "ozubené" kolo, a zespodu je tam čidlo. k čemu slouží?
Přílohy
co je to za čidlo?
co je to za čidlo?
29052010036.jpg (90.65 KiB) Zobrazeno 731 x
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Bohhy »

Podle obrazku koukam, ze mas E36ku, takze tohle cidlo patri zasunout do nafuku co vede z narazniku k brzdam a je to cidlo venkovni teploty pro BC.
A jestli dobre chapu druhou otazku tak mas na mysli haluv snimac, kterej udava polohu klikove hridele pro RJ a taky se z toho berou otacky pro otackomer.
sir_lukash

#3 Příspěvek od sir_lukash »

ted je to čidlo na teplotu přidělané na tom rámu, kde je tlumič na nárazník. mám ho tedy oddělat a přidělat do toho ofuku pro brzdy? tady by mohl chytat špatnou teplotu od motoru že?

a to druhý čidlo asi bude ono, je to E36 316, a je celý od šmíru a tak mě zajímalo, jak moc je tam důležitý a jestli se má teda udržovat nutně čistý. ikdyž asi bych poznal, kdyby tam byl špatnej kontakt, že?
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bohhy »

Tak urcite to nebude merit spravnou teplotu, kdyz tam vzduch rotuje a ohriva se, v tom pruduchu stale proudi a je aspon trosku stinenej od motoru, ale zase se casto stava ze v tom pruduchu uz neni ta pruchodka v takovem stavu aby tam to cidlo drzelo.
A to druhy cidlo by si poznal, kdyby spatne fungovalo (motor by dost skubal atd.) ale zase kdyz ho ocistis tak mu to urcite neuskodi,aspon zabrabis tomu ze by se diky tomu sajrajtu a sponam co sou na tom magnetu naneseny nejak poskodilo (v tvem pripade je k tomu i dobrej pristup, takze pohoda)
Odpovědět