Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zámky dveří e36
Řešil. Vložka sama o sobě vymontovat a vyměnit jde. Ve vložce jsou různě očíslovaný štelovátka, vložka sama o sobě je uplně stejná. Já štelovátka jen upravoval, protože mi šlo zamykat, ale odemykat ne. Teoreticky ale jde dát uplně jiná vložka, a jenom to v ní přeházet podle té původní. To očíslování samo není v každý vložce stejný, to by bylo moc jednoduchý. Pokud ale máš jen stejnej problém jakej jsem měl já. je to opravitelný. 

-
- Kontaktovat uživatele:
tapec pryč, potom zevnitř dveří v místech kde je obložení venkovní kliky je takovej posuvnej plíšek, ten zatlačíš ve směru jízdy, taky by si se na něj dostal když vydloubneš takovou plastouvou krytku zezadu ze dveří a nějakým šroubovákem by si ho zatlačil, ale ten tapec stejně musí dolů
no když šoupneš ten plíšek tak ti zvenku půjde vyndat to obložení kliky
potom zvenku povolíš tu matici přímo kolem těla zámku kam strkáš klíč
nakonec povolíš zevnitř jednu M6 matku vepředu, pak odpojíš nějaký táhla, štekry a začneš ji páčit ven
vložka zámku je potom zajištěná asi nějakým kolíčkem, ten vyklepneš a pak by si měl vytáhnout vložku zámku se stavítkama, měj v ní při tom klíč, ať se ti ty stavítka nerozsypou
ty stavítka si pak můžeš přenastavit vcelku na jakejkoliv klíč, ale chce to jich mít pár v zásobě, myslim že je 8 druhů
a začneš je zkoušet od zadu, dycky dáš jedno, zastrčíš tam klíč a to stavítko musí zalízt aby bylo zároveň s vložkou zámku
jinak ty vložky zámku jsou myslim stejný levá pravá, ale 100pro to nevim
napsáno dost nestrozumitelně, pochopíš až rozebereš
nevim možná si chtěl popis jak vyndat tu vložku zámku bez vyndání kliky ze dveří, ale asi bych se do toho nepouštěl pokud si to ještě nikdy vyndaný neměl, je tam prd vidět
jinak sem taky z kt, tak bych eventuelně někdy mohl pomoct
no když šoupneš ten plíšek tak ti zvenku půjde vyndat to obložení kliky
potom zvenku povolíš tu matici přímo kolem těla zámku kam strkáš klíč
nakonec povolíš zevnitř jednu M6 matku vepředu, pak odpojíš nějaký táhla, štekry a začneš ji páčit ven
vložka zámku je potom zajištěná asi nějakým kolíčkem, ten vyklepneš a pak by si měl vytáhnout vložku zámku se stavítkama, měj v ní při tom klíč, ať se ti ty stavítka nerozsypou
ty stavítka si pak můžeš přenastavit vcelku na jakejkoliv klíč, ale chce to jich mít pár v zásobě, myslim že je 8 druhů
a začneš je zkoušet od zadu, dycky dáš jedno, zastrčíš tam klíč a to stavítko musí zalízt aby bylo zároveň s vložkou zámku
jinak ty vložky zámku jsou myslim stejný levá pravá, ale 100pro to nevim
napsáno dost nestrozumitelně, pochopíš až rozebereš
nevim možná si chtěl popis jak vyndat tu vložku zámku bez vyndání kliky ze dveří, ale asi bych se do toho nepouštěl pokud si to ještě nikdy vyndaný neměl, je tam prd vidět
jinak sem taky z kt, tak bych eventuelně někdy mohl pomoct