Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

signál z vačkového senzoru e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
all
Klubové ID: 1018

#1 Příspěvek od all »

Hojte mám problém, potřebuju změřit signál na vačkovém snímači. nevím jak. jsem elektronik, o to mě to víc sere. čidlo jsem si dokonce vyndal, abych to mohl testovat. čidlo je pripojeno k ŘJ. potřebuju jakýkoliv signál. pokud čidlo zastíním, na žádném pinu rj nic nenaměřím, ani napájení, ani puls, nic! jako auto normálně startuje, proto vím že to funguje, pokud přez nej přejedu, spustí se čerpadlo, vstriky, ale já potřebuji signál do jiné jednotky...

dávám sem zde, dokumentaci... v obrázku.
Díky moc za pomoc
Přílohy
sensory.jpg
sensory.jpg (57.51 KiB) Zobrazeno 914 x
FiliposII
Klubové ID: 1332
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FiliposII »

Pro měřeni je dobré mít čidlo v motore a pripojit jej na osciloskop, jinak nic nenameris, multimetr je opravdu malo. A nezapomen pri mereni spravne nastavit osciloskop a sondu budit prislusnym napetim.

Sonda myslim neni zadny magneticky odpor ale haluv clanek. A o mereni Hallova clanku jsou na netu kupy materialu.

Jinak cidlo Vacky neni prilis dulezite pro chod motoru, Hlavni funkci hraje cidlo kliky. Bez cidla vacky by mel motor normalne bezet, zrejme asi v nejakem nouzovem rezimu, ale to sa bez diagnostiky tezko poznava
all
Klubové ID: 1018

#3 Příspěvek od all »

jako vím že je to buzené frekvení a ta se v protifázi vrací zpět, ale myslel jsem že měřákem to změřím... holt budu muset vyndat osciloskop...
Díky jinak podle značení BMW je signál žlutý, co jsem tak dneska stačil zjistit...
FiliposII
Klubové ID: 1332
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od FiliposII »

Pokud bys chtel merit jen multimetrem, tak bys mosel pres odpor pripojit paralelne na vystup cidla kondenzator a merit napeti na kondenzatoru. Ale mereni by bylo silene nepresne a v podstate bys jen nameril, jesi nejak funguje, ale rozhodne by nemusel fungovat spravne i kdybys neco nameril. Tam je dulezite merit v provoznich podminkach, to opravdu je pres osciloskop. A vyhodu je ze postaci jakykoliv obycejny analogovy :-) ale aj kdyz s digitalem by to bylo urcite pohodlnejsi.
Odpovědět