Caute, mam passat 4motion r.v.02 (torsen - permanentna stvorkolka) a rozmyslam, ze by som kupil bmw 330xd r.v. 03. Mohli by ste ti co mate nejake skusenosti porovnat tieto dva systemy? U bmw je to predchodca xdrivu a zaujimalo by ma do akej miery sa vyrovna tomu torsenu. Ak sa nemylim tiez by to mala byt permanentna stvorkolka, vsak?
Je to stálá čtyřkolka ale má to rozdělenej poměr na nápravy... myslim 35% předek a 65% zadek což třeba mě vyhovuje více než quatro 50-50%... V zimě je to více než dostačující neměl jsem ještě problém....
Upřednostněnej zadek znamená že BMW neztrácí na podvozku vůbec nic ba naopak!
jezdim s 4x4 od roku 1996 a nedám na BMW dopustit.. dokonce mi vyhovuje víc než Audi. Ale je to asi o zvyku.. a to jsem jezdil 325ix - E30, 525ix - E34, Audi A4 quatro, Audi Allroad, Passat 4 motion, Land Rover Discovery 3, 330xd, X3 i X5 a s BMW spokojenost a na sněhu to funguje..
..jedna sa o e46 cize otazka xdrivu je nepodstatna, moj 4motion ma torsen a funguje to bezproblemovo, zaujimalo by ma ci v situacii ked sa u tej 330 meni pomer medzi napravami nedochadza k nejakym problemom, nejakemu znatelnemu oneskoreniu alebo podobne, nie su s tym systemom nejake problemy ako napriklad u haldexu? ma to medzi napravami spojku alebo diferencial?
eagle píše:jezdim s 4x4 od roku 1996 a nedám na BMW dopustit.. dokonce mi vyhovuje víc než Audi. Ale je to asi o zvyku.. a to jsem jezdil 325ix - E30, 525ix - E34, Audi A4 quatro, Audi Allroad, Passat 4 motion, Land Rover Discovery 3, 330xd, X3 i X5 a s BMW spokojenost a na sněhu to funguje..