Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z měrky na olej je cítit benzín

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gregy-Tc

#1 Příspěvek od Gregy-Tc »

Snad mi někdo poradíte, mám BMW E36 316i motor M43 r. v. 97 nevíte čím by to mohlo bejt.. pod autem mi kape olej... nevím jestli určitě ale vypadá to že to teče někudy kudy to kape na tyči řízení nebo tak nějak. Dneska když jsem ten olej dolejval byl z měrky na olej cítit benzín. Poradíte někdo jestli máte podobnou zkušenost co by to mohlo být. Moc dík
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

Gregy-Tc píše:Snad mi někdo poradíte, mám BMW E36 316i motor M43 r. v. 97 nevíte čím by to mohlo bejt.. pod autem mi kape olej... nevím jestli určitě ale vypadá to že to teče někudy kudy to kape na tyči řízení nebo tak nějak. Dneska když jsem ten olej dolejval byl z měrky na olej cítit benzín. Poradíte někdo jestli máte podobnou zkušenost co by to mohlo být. Moc dík

ten benzín z olejový měrky je naprosto normální.. spalovací prosto neni od oleje hermeticky uzavřenej.. takže tam dochází k nepatrnýmu mísení.. to bych neviděl jako závadu.. spíš to bude prosakovat kolem nějakýho deklu.. nebo nějakej simmering.. nejlepší je motor umejt.. a pak to trochu projet.. ukáže se kde je problém.. většinou..
ps: umejt myslim nějakým rozumným způsobem.. :D
Odpovědět