Konečně se na bimmerfest objevilo dloho slibované dyno 330i s BMS PoweBox. Dyno bylo na 2006 330i US model, žádné jiné modifikace. Až sundám zimní gumy vemu na dyno moje.
Hodnoty jsou na grafu špatně čitelné, tak dodávám:
Původní hodnoty: 192.48 lb.ft. 211.14 hp
Hodnoty s PB: 218.19 lb.ft. 221.64 hp / 206.23 lb.ft. 223.40 hp
tech 211hp v zakladu jsou kW ze? takze nejakych 287koni a po uprave teda 303 koni, to docela jde, na to, ze ty chipy nebo i boxy pridavaj vetsinou max 8 koni na kolik ta krabice vyjde
Ten výkon je měřen na válcovém dynometru. To znamená, že je je to výkon v koních na zadních kolech (wheel horse power).
Rozdíl v udávaném výkonu 230 hp (US model N52 motor) a naměřených 211 je ten, že továrna uvádí výkon motoru na brzdě (bhp).
Já jsem to koupil na E90 post od mike@N54tuninh za $300 + poštovné, asi $50.
Burger Motor Sports Power Box byl vyvinut pro N52 motory a funguje i na N53. Výhoda je, že nepřemapuje ECU a je to „plug and play“. Kromě zvýšení výkonu přemapuje nastavení reakce plynového pedálu. Má to 7 možností nastavení.
Killca píše:tech 211hp v zakladu jsou kW ze? takze nejakych 287koni a po uprave teda 303 koni, to docela jde, na to, ze ty chipy nebo i boxy pridavaj vetsinou max 8 koni na kolik ta krabice vyjde
Killca píše:tech 211hp v zakladu jsou kW ze? takze nejakych 287koni a po uprave teda 303 koni, to docela jde, na to, ze ty chipy nebo i boxy pridavaj vetsinou max 8 koni na kolik ta krabice vyjde
HP jsou kW? To myslíš vážně?
Asi ho překvapil ten nízký výkon. Je to tím, že je to měřeno na zadních kolech.
HP jsou kW? To myslíš vážně?
ne, tech 211hp sem myslel, ze se prepsal, zajimave, ze on to pochopil a ty ne, to sem myslel, ze jsi vetsi profik
a ano prekvapilo me to, sem byl vzdycky zvyklej na hodnoty motoru i z brzdy po jejich vypoctech no
Nechce se mi zakládat nové téma, ale máte s tím někdo reálnou zkušenost (330i e90)? 279USD http://burgertuning.com/BMS_Power_Box.html mi nepřijde tolik, když chce někdo pustit nějakou kačku do auta:) Odpověď kup si radši 335i neberu
Zrovna sa jeden taky chystám objednat pro 3er (N53B30).... mně ale ani tak nejde o navýšení výkonu (pokud tam nějaké bude, bude to jen vítaný bonus), jako hlavně bych chtěl vyzkoušet, zdali ta zázračná krabička udělá "better throttle response", kterou tak moc slibují....
Měl jsem to vyzkoušel a zase jsem to prodal. Jestli to zvýší výkon, tak dost málo že to není k poznání. Výhoda je, že se dá bez mapování UCU nastavit několik stupňů citlivosti plynového pedálu.