Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 - rachocení hlavně při brždění - o5 NEvyřešeno... :-/

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Jsem nucen pozměnit příspěvek z rachocení od pravého předního kola na rachocení v oblasti středového tunelu nejspíš někde u převodovky ale může se to přenášet z motor. prostoru.

Konečně sem to pořádně naposlouchal s kamošem a došli jsme k závěru že je to nejvíce slyšet někde pod loketkou jakoby hned někde v tom tunelu.... Rozum mi ale nebere proč to dělá hlavně při brždění a co to tedy můžě být? :idea: :roll:
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

A co ten kovovej kryt kotouče? Není volnej?
OndraZ
Klubové ID: 2012

#3 Příspěvek od OndraZ »

Ja mel neco podobnyho. Kdyz jsem sel na brzdy nebo do zatacky hroznej kovovej rachot. Mrkni na ten plech jak pise Leveler. Ja ho mel ohnutej, zevnitr mi drhnul o kotouc. Stacilo jen prihnout zpatky a od te doby pohoda dzez :-)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Bohužel tohle ten problém není... kontroloval sem to jako jednu z prvních věcí ale tohle je spíš skutečně jak kdyby destička lítala v třmenu :?
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od capri »

v tom případě bych to typoval na nejakej silentblok bo čep
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Leveler »

A když brzdíš a zrovna to dělá ten kraval tak citíš něco v brzdovým pedálu?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

V brzdovém pedálu necítím nic auto netáhne na strany jen to rachotí jak potrefený...

Možná jsem přišel na novou skutečnost že to začne rachotit až po tom co se brzdy více zahřejou...

Čepy mě napadly také ale myslím že by se ozvali i při jíždě po nerovnostech a ne jen při brždění :roll: Po obědě jdu do garáže a prostě tomu musím! přijít na kloub... :idea:
capri
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od capri »

hele a máš dost utažený kola ? mě tohle dělalo u transportera když se mi povolilo přední kolo , nikam to netahlo do volantu to nebušilo jen když se brzdilo tak to dělalo strašnej kravál
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

JJ kola dotažený jsou dost...

Tak sem nad tím hodinu laboroval a došel k závěru, že brzdič to nejspíš nedělá... Mám podezření na náboj kola a nebo mě napadlo i horní uložení tlumiče což nevím ale jestli není blbost... Když je auto spuštěné kolama na zemi a poklepu do kola gumovým kladivem tak se ozývá mírné rachocení (druhé kolo to nedělá) které jde jakoby od náboje a přenáší se až do horního uložení tlumiče. Pokud auto zvednu a poklepávám tak to nedělá :idea: Navíc mi přijde že při jízdě začíná nějaké ložisko hučet ale to jde spíš zas odzadu...

Co si o tom myslíte?

Zítra zajedu za mechanikem a ukážu mu to tak jsem zvědavej co on na to... :roll:
Fox3
Klubové ID: 1872

#10 Příspěvek od Fox3 »

Ono to může bejt opravdu cokoliv.To si pak řekneš jaká to je prkotina.Já měl zas,když sem přejel díru,tak sem slyšel takový cvakání.Vyměnil sem u kola co šlo a nakonec to trochu dělal plech co je u svodů a hlavně silentblok motoru byl vytrženej z nápravnice :lol:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od xSAFA »

téma změněno :idea: viz první příspěvek...
capri
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od capri »

co siláče převodovky nebo uložení kardanu + ložisko bo uložení diffu
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Brody »

Podle me je ta 14ka odvetrani prevodovky.A melo by to zustat volny.Ale treba se pletu a to odvetrani je nekde jinde na prevodovce
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Brody »

capri píše:co siláče převodovky nebo uložení kardanu + ložisko bo uložení diffu
Nebo ulozeni napravy.Zrovna vcera jsem se bavil s kamosem ze take nemoh prijit co to dela, prave se to ozyvalo take od tunelu.Ale jak se to v tom ulozeni mlatilo tak se to rozneslo po kastly.Tak me to jen tak napadlo kouknout i na silace ulozeni zadni napravy :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od xSAFA »

Uložení nápravy je nové... Zatím jsem stále na nic nepřišel může to jít i z motorovýho prostoru. To odvětrání převodovky je sice volný ale není to vono. Hledám dál :?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od xSAFA »

Sedím v práci a přemýšlím co to může dělat...

vylučuju:
- brzdiče, kotouče, plechy za nimy
- uložení náprav, čepy...

Prostě je tam jednoznačná souvislost s těma brzdama.... Když vyjedu se studeným autem většinou se nic neděje po delším projetí při zabrždění je to hned tu... Nemusím brzdit ani nijak prudce pak už to dělá i při jemným stisknutí pedálu a někdy to zarachotí i třeba chvíli po brždění nezávisle na pedálu. Strašně moc to dělalo po 30km ostřejší jízdy po dálnici to sem se pak jen dotkl brzdy a rachotilo to jak kdyby mi mělo něco uletět... Podvozek a brzdy jsem kontroloval už snad 10x vše v naprostém pořádku, auto se chová normálně, jezdí, brzdí nic není cítit ani v pedálu ani ve volantu prostě jen ten zvuk... Jsem přesvědčen že problém bude někde v motorovém prostoru a tunelem převodovky se to nese pod auto.

Otázka ale co tam může být? Je tam brzdovej válec s posilovačem, napadlo mě jestli to nemůže být v tom posilovači? Zdá se mi že jeho učinek není uplně tak jak by měl být. Funguje ten test kdy při vypnutém motoru se našlape pedál do tvrda pak se drží a po nastartování by měl kopnout?

Dále mám podezření na to čerpadlo ABS jestli to nemůže být něco s ním. Kde vůbec to čerpadlo je? Je to někde pod brzd. válcem?

:?: :roll:
travexm3

#17 Příspěvek od travexm3 »

Jde ti to jen z jedne strany?Nebo obe?Zkusil bych prehodit kotouc s destickama z levyho kola na pravy jestli se presune rachot.Dal- mozna se ti nevraci pist na brzdici.Mozna bych zkusil vymenit brzdovku.Jestli je stara tak nevim co udela az se zahreje.Cerpadlo ABS by seti melo rosvitit na palubce jestli je v riti.Kdybys mel cestu prez Plzen tak se stav mam tu cerpadlo brzdice i nejaky kotouce muzem to vyzkouset.Jo a jeste jedna vec.Sundej zadni kotouc jestli ti drzi pakny.Ale tomu moc nedavam.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od xSAFA »

Jde to jakoby od středu někde od motoru/převodovky...

Kotouče, třmeny, desky jsou měněny dělalo to před dělá to po...

Pakny ručky, pružinky, kolíky to je vše nové :)

Brzdovka vyměněna...

Čerpadlo ABS nesviti a taky asi myslim že to nebude dělat ono...

Mám podezření na něco okolo toho posilovače brzd. Projdu všechny hadičky, je tam aji jakýsi zpětný ventil zkusím pročistit a kompletně prohlédnu motorový prostor zezdola, shoram zespodu zboku :twisted:

Přítelkyně má sluch jak rys a říká že to slyší z mojí strany odspodu což by odpovídalo že ej to něco kolem toho válce, posilovače... Uvidíme, já se nevzdám a prostě to najdu :D
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od xSAFA »

Nikdo žádný nápad? :)

Co čerpadlo ABS? Měl to někdy někdo rozebrané je tam něco co by mohlo rachotit? Jinak ABS funguje... Napadlo mě vyndat pojistku ABS a zkusit to... Případně zkusit odpojit hadičku podtlaku posilovače...

Za mechanikem chcu zajet až vyloučím všechno co mě napadá... Teď na to navíc nemám čas :? tak spíš jen zkouším hledat na netu jestli někdy se s něčím takovým nesetkal ale nikde nic :roll:
travexm3

#20 Příspěvek od travexm3 »

kdyby ti to delalo ABS poznal bys to na pedalu. :( Kdyby to byl posilovac poznal bys to na brzdnem ucinku. :( Muj nazor. :) Ale schvalne skus tu pojistku vyndat.Rad bych ti helpnul ale na pocitaci toho moc nevyspekulujem. :sorry: pisni jak si dopadl.
Odpovědět