čao. Nejak resim mensi problem jak je teplo, tak po zahrati mi budik vpohode a stale drzi teplotu na pulce, ale visco spojka vali jak divá... Nejspis je vporadku, nastartuju studene auto, visco nejede, ale az po zahrati na spravnou teplotu se pripoji. Vymenil sem ji za jinou, ktera je 100% vporadku a dela to stale... Poradite mi co bych mel jeste zkontrolovat?
Nejspis teplota bude o nejaky stupen vetsi a diky tomu se spina, pritom budik to az tak zase nepozna... Jinak zcela bez problemu. Vody dost atd.
Muze to byt termostat?
330d 135kW e46
Zave píše:da se nejak setrne oddelit vodni chladic od klimoveho?
Dá se to, ale = to moc pracné. Vezmi to opatrně WAPkou, spíš pára než tlak, vezmi to zepředu od zdola t.j. ne přes ledvinky nebo saharu, ale dírama v nárazníku. A pak dej tu trysku mezi lopatky visky zevnitř a stříkej šikmo dolů ve směru jízdy (.. a do bot).
Jinak jestli máš automat, tak ten tam má taky chladič a když se přehřeje olej, tak to blbě řadí + další následky zde na fóru popisované.
Zave píše:... Poradite mi co bych mel jeste zkontrolovat?
Wapkou vyčistit dolní část chladiče, bývá tam dost nečistot. Takže opatrně, ale důkladně. Sám se budeš divit, co z toho vyteče.
Timto Ti dekuju a mas u me pivo asi 1/3 chladice byla zajebana jak svine, takze visco a sahara dolu, arva a uz to valilo Chladi to opet jak ma a po visce ani pamatky...
Já jsem na tom naprosto stejně, takže to pomohlo? Vrtule se u mě spíná prakticky hned jak se motor zahřeje, to v minulosti nedělalo... To samé na dálnici, 160 na tempomat a funí to jako 12válec Navíc se to tak od 180 začíná přehřívat... Saharu jsi vyndal, jde to snadno?
no me se to vubec neprehrivalo.... Ale funelo to jak lokomotiva hned po zahrati do pulky jak pises ty... viscu povolis lehce, jsou to dva 32mm klice proti sobe...
jinak na sahare je nahore na jedne strane jeden sroubek a na druhe jen takovej ten plastovej šulec... kdyz sundas uplne visco tak ji celou vytahnes i se saharou ven bez problemu....
a pak uz jen wapkovat a wapkovat sel z toho opravdu pekny bordel....
Zave: No super, tak o víkendu to zkusim, doufám, že to bude ono. Takže jsi sundal visco a saharu a vystříkal to wapkou zevnitř? Jen vodou nebo nějakej přípravek na to? Při pohledu zepředu přes ledviny a nárazník je to zajebaný jako svině... Tak to je další pivo v klubu tím pádem.
Taky se mi to přehrívalo, ale častečně jsem si za to mohl i sám, smíchal jsem totiž omylem 2 chladící kapaliny a problém byl doma... Nakonec mi radši vyměnili celej chladič a zjisitili že byl uplně roztrženej termostat. No pěkně se to sešlo... Ted už mám klid, ale sere mě že jsem musel vyhodit cca 11000,- za novej chladič. Kdybych vedel že možná stačí ho projet vapkou, tak bych to zkusil.
Pokud to bude fungovat i mě tak přidávám další pivo.... mám to samé...zahřeju to na půlku a visca se spíná dřív než bych si představoval a novej termostat nepomohl... takže chlapy díky za super tip!! a o víkendu jdu na to
Lukke píše:PPetr: A to jsi s tím byl v BMW servisu? Btw novej chladič stojí 6700...
Omlouvám se, ted jsem koukal do tech papírů a dělal mi tam rovnou i olej, filtry a ještě něco na nápravě, takže nevím kolik bylo za chladič.
Nee nebyl jsem v autor. BMW, ale na Praze 5 je servis kde dělaj kluci jen báva tak sem byl u nich. Ted v pondělí tam jedu na tlumiče a další kravinky.
Tak sup, vrhnete se na to Lukke, ja to jeste postrikal i cisticem na motory a rovnou sem si umyl cely motor Tak hura na wapku kde sa mozou aj motory umyvat a pustte se do toho....
Pekne zevnitr, zvenku, poradne to profoukat....
Hlavne nejezdete na wapky pro kamiony at si nepojebete ty lamely...
Tak já provedl včera laboraci, visca šla ven, aby byl volnej celej chladič a wapku jsem nahradil stlačeným vzduchem... Ten chladič byl zasranej jako prase. Na okresce se zatím visca už nespínala, takže problém bude opravdu zřejmě zde! Zítra letím do Francie, tak uvidím jak si to poradí s německou dálnicí a zda se to už nebude nad 180 přehřívat... Tímto zdravím Zave a díky za radu, dám vědět.