Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 kupé - těsnění dveří a zadních bočních oken - výroba?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pánové, letos v létě bych chtěl obměnit kompletně gumová těsnění kolem dveří a zadních bočních oken. Bohužel na E36 kupé ta guma stojí asi 6000 Kč bez daně na jedny dveře, a tak mě napadá, jestli někdo nemáte tipy na výrobce takovýchto těsnění. Ne že bych na tom chtěl šetřit za každou cenu, ale dávat 18 tisíc za 4 ks gumy se mi teda moc nechce ;)

Tak kdyby někdo věděl, kde jsou schopni vyrobit těsnění dveří a oken v potřebné délce a profilu, budu rád za každou informaci.
CZAirwolf

#2 Příspěvek od CZAirwolf »

Zkus kousek od Europarku v Hostivari, tam je zeleny barak primo u velke krizovatky, vyrabi tesneni a ledacos...
Dan td
Klubové ID: 590

#3 Příspěvek od Dan td »

Tam co píše Airwolf mají těsnění na dveře auta v metráži, když jsem tam byl pro O-kroužky do klimy, kupoval to chlápek přede mnou na nějakého veterána. Akorát co jsem viděl, je to jen gumové, nemá to takovej ten filc navrchu, ale to by tam mělo jít nalepit myslím.

Jen si vem nějaké staré těsnění s sebou, oni mají víc druhů a na oko vypadají všechny stejně :-)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dan td píše:Tam co píše Airwolf mají těsnění na dveře auta v metráži, když jsem tam byl pro O-kroužky do klimy, kupoval to chlápek přede mnou na nějakého veterána. Akorát co jsem viděl, je to jen gumové, nemá to takovej ten filc navrchu, ale to by tam mělo jít nalepit myslím.

Jen si vem nějaké staré těsnění s sebou, oni mají víc druhů a na oko vypadají všechny stejně :-)
Filc? Co jsem koukal, tak na kupé minimálně na styčné ploše s dveřmi žádný nemám... Každopádně si to s sebou vezmu, až to půjdu řešit ;)

Díky za tip. Jestli má ještě někdo něco, sem s tím - věřím, že nejsem sám, komu se taková informace hodí.
Kami1
Klubové ID: 2167

#5 Příspěvek od Kami1 »

stycna plocha ze sklem, jako semis nebo neco takovyho
KeyJey
Klubové ID: 2066

#6 Příspěvek od KeyJey »

dej pak vědět jak jsi pochodil a za kolik, asi to brzy budu resit taky.
pozisss
Klubové ID: 1468

#7 Příspěvek od pozisss »

nazdar, chtěl bych se zeptat na to těsnění kolem oken a dverí, pořešil to nekdo nějak :?: a rovnou na tesnení kolem světel předních i zadních. borec u nás v obchodě ríkal, že se to koupit nedá, ale někdo to tu myslím kupoval....
Dík,
O. 8)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

pozisss píše:nazdar, chtěl bych se zeptat na to těsnění kolem oken a dverí, pořešil to nekdo nějak :?: a rovnou na tesnení kolem světel předních i zadních. borec u nás v obchodě ríkal, že se to koupit nedá, ale někdo to tu myslím kupoval....
Dík,
O. 8)
Jaké těsnění předních a zadních světel myslíš?

Ještě jsem se k tomu nedohrabal a před dovolenou asi ani nedohrabu...

Ale těsnění kolem světel, pokud myslíš vpředu gumu mezi sklo a plastový korpus, stojí v BMW nové kolem 300 Kč na jednu stranu... A dozadu myslíš asi tu pryž okolo děr pro žárovky, tu jsem nezkoumal, ale v ETK ji určitě najdeš. Tohle by nemělo být drahé.
boby06

#9 Příspěvek od boby06 »

tesneni gumove do svetel koupis. k zadnim svetlum dokonce dva druhy to problem neni. Je to v ETK, ale tesneni kolem oken je mega problem.
mel jsem tu gumu hodnekrat v ruce a ac jsem kutil velikej tak tohle zrejme nepujde. je to guma podivneho profilu na ktere je nalepenej filc. svetlej nebo cernej podle vnitrku auta. zadni si doma vyrabet a prelepit si na to ten ,,filc by teoreticky slo ale je to velmi nerentabilni protoze tech zadnich tesneni je mezi lidma ,,hafo,, koupis za 200-300 korun kus a jsou vsechny v peknem stavu protoze nejsou nijak namahane. Takze zadek zapomen. Problem je predek. 4500 kus novej v BMW. Tady je snad u vsech 36 coupe znicena ,sedrena a popraskana stycna plocha te gumy (dostava dost na predel) Da se koupit na foru a na vrakaci slusna ale krasna je skoro nesehnatelna. To uz je pak zazrak. A na vyrobu spis zapomen. Vykus u dveri nahore,dal u zrcatka,lepit filc. Driv by jsi se zblaznil a jeste by to nevypadalo dobre.
Podle me bud sezenes slusne z druhe ruky. Anebo nove podle toho jak moc jsi velkej fanda. Vim o cem mluvim. Zrovna ty gumy taky resim .
Odpovědět