Zdravim všechny. Pomalu začínám shánět kola na léto a mám menší problém. Potřeboval bych nějaký na Compacta, ale nevim, jakej rozměr tam dostanu. Rád bych nějaký 17", ale mám M podvozek a bojim se, aby to nedřelo. Minulý léto sem tam měl 16" a pneu 225/50 a když si sedlo dozadu vic lidí tak sem se bál každý nerovnosti. Když byste něco doporučily tak budu moc rád. Předem díky.
Tak určitě budu chtít nějaký originál kola, ale zajímalo mě jestli s tim nebude nějakej problém...? A jezdil sem za nějakejch 8-9. Tědka už bych tam takhle široký nechtěl.
čau, mám na Isu vpředu 17/235 a vzadu 17/255
už mi tu někdo psal že je to zvrhlost, ale mam to tam origo a jsem s tim spokojenej.
Spotřeba dálky 7l a město tak 13l.
V zimě mam 15/195 a spotřeba prakticky stejná.
To ale může být tím, že se motoru trvá dýl než se ohřeje.
Koto píše:čau, mám na Isu vpředu 17/235 a vzadu 17/255 už mi tu někdo psal že je to zvrhlost, ale mam to tam origo a jsem s tim spokojenej. Spotřeba dálky 7l a město tak 13l. V zimě mam 15/195 a spotřeba prakticky stejná. To ale může být tím, že se motoru trvá dýl než se ohřeje.
13 s isem?to gumy snad nemuzou za to ze to ma o 4 litry vesi spotrebu,muselo se ti neco odsrat na motoru,neverim ze za tak vysokou spotrebu muzou gumy!za tolik jezdi 2,5 na 18 kolech!
kamarád má 1.8 225 18 a žere mu to jak tank.... a můžou za spotřebu hodně kola skus tam dát 185 15 a bude ti to žrát o hodně méně a jízdní vlastnosti se zase o tolik nezhoršej...
Ja nevim co porad vsichni mate s tim, ze kdyz tam dam 17ky tak ze to pozere jako prase a vubec to nepojede a podobne. Koukali ste nekdy jak je velika plocha pneumatiky ve styku s vozovkou u 195ky a o 3cm sirsi 225kou? je to zanedbatelny. Tohle fakt nema zadnej razatni vliv na spotrebu, je to jen zazita vec, ze kdyz dam neco velikyho na auto, tak to hned bude zrat o 5litru vic....... Vic bych se priklanel tomu, ze lidi malo nafoukaj pneumatiku a hned to bude znat. Ale o tomhle tematu uz je tady toho hromada.
Já si myslim že 12 cm rozdíl je dost když si posčítáš všecky kola a pamatuju neměříme jak zedníci na centimetry.... nýbrž na setiny centimetru a všecko je znát věř mi...